Lionel Messi on pelannut Barcelonan organisaatiossa 13-vuotiaasta lähtien. Tarina ei välttämättä enää montaa vuotta jatku.

Lehdistössä on puhuttu jo jonkin aikaa, että Barcelona puuhailisi Messille jatkosopimusta. Madridilaislehti Marca tietää kuitenkin kertoa, että osapuolet eivät ole neuvotelleet sopimuksesta virallisesti kevään 2014 jälkeen. Tuolloin Messi allekirjoitti nykyisen sopimuksensa, joka pitää hänet Barcassa kesään 2018.

Marcan mukaan on mahdollista, että Messi ei edes pelaa nykyistä sopimustaan loppuun. Toinen vaihtoehto on se, että Messi kyllä jatkaa Barcassa, mutta allekirjoittaa uuden sopimuksen vasta kun nykyinen päättyy. Merkittävä syy Messin tyytymättömyyten on tiettävästi verosotku, josta hyökkääjä sai miljoonasakot ja vankeusrangaistuksen (jota tokikaan Messi ei joudu vankilassa suorittamaan).

Messin leiri on tiettävästi kertonut mielipiteensä sopimusasioista puheenjohtaja Josep Maria Bartomeulle. Bartomeu on kehottanut Messiä vetämään syvään henkeä ja miettimään vielä asioita.

Bartomeulle olisi luonnollisesti merkittävä imagotappio, jos Messi hänen aikakaudellaan lähtisi Barcelonasta. Tässä kohtaa on kuitenkin epäselvää, mitä Messi haluaisi pysyäkseen Barcelonassa. Pelkkä raha ei välttämättä Messi kiinnosta.

Barcelonan näkökulmasta Messin haluttaisiin pelaavan Kataloniassa uransa loppuun. Peliuran jälkeen argentiinalaiselle hoidettaisiin jonkinlainen tehtävä seuraorganisaatiosta.