Ballon d’Or alkaa taas vallata palstatilaa. Kiistellään siitä, kenen pitäisi voittaa ja kenen ei pitäisi voittaa.

Uutisoimme eilen Jamie Carragherin lausunnon, jonka mukaan hän valitsee aina Lionel Messin ennen Cristiano Ronaldoa. Vaan on Ronaldollakin omat puolustajansa. Kuten hänen entinen managerinsa Manchester Unitedista, Sir Alex Ferguson.

– Ei tule mieleen ketään muuta, joka ansaitsisi nostaa Ballon d’Orin käsivarsilleen, paitsi Cristiano, Ferguson sanoi Marcalle.

– Hänen saavutuksiaan ei voi kiistää, ja hän on pelannut mahtavan vuoden. Hän voitti Mestarien liigan ja toimi Portugalin kapteenina EM-kisoissa.

– Loukkaantumisesta huolimatta hän tsemppasi joukkuekavereitaan sivurajalla. Hänellä oli niin vahva himo voittaa pokaali. Se oli hienoa nähdä.

Ferguson kävi haastattelussa läpi Ronaldon työmoraalia ja harjoittelumotivaatiota.

– On pelaajia, jotka ovat syntyneet erinomaisiksi, kiitos heidän lahjakkuutensa. Toinen elintärkeä asia on työmoraali. Sitä tarvitaan, jotta voi kehittyä täydelliseksi pelaajaksi.

– Cristianolla oli päättäväisyyttä ja halua olla paras. Hän oli uskomattoman kurinalainen harjoituksissa. Jatkuva himo ajoi häntä päivittäin eteenpäin. Nuorena poikanakin hän näytti harjoituksissa esimerkkiä muille.