Ballon d’Orista taistelee tänä vuonna 30 pelaajaa (lue lisää).

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan voitto on mennyt joko Lionel Messille tai Cristiano Ronaldolle. Molemmat ovat taas ehdolla.

Entinen Liverpoolin ja Englannin maajoukkueen puolustaja Jamie Carragher kirjoitti Daily Mailin kolumnissaan suorin sanoin, kumman leirissä hän seisoo.

– (Arsène) Wenger sanoi, ettei hän pidä näistä palkinnoista, sillä pelaajat alkavat ajatella itseään joukkueen sijaan. Tuo lausunto ei päde Messiin, Carragher kirjoitti.

– Olen varma, että hän (Messi) rakastaa henkilökohtaisten palkintojen voittamista ja on hyvin ylpeä viidestä Ballon d’Oristaan. Siitä miten hän juhlii Luis Suárezin ja Neymarin kanssa, saattaa kuitenkin nähdä, että hän on joukkuepelaaja.

– Mutta Ronaldo? Hänestä saa sen vaikutelman, että hän saa enemmän tyydytystä Ballon d’Orin voittamisesta kuin Mestarien liigan voitosta.

– Muistellaan vaikka ottelua Athletic Bilbaoa vastaan. En voinut kuin nauraa kun näin hänen heiluttavan kättään sen merkiksi, että Álvaro Moratan maali olisi ollut paitsio. Jotkut hänen joukkuekavereistaan ovat sanoneet, että Ronaldoa on tulkittu väärin, mutta katsokaa kuvia.

– Messin ja Ronaldo välillä on ero. Ei ole mikään salaisuus, kumman leirissä seison. Messi joka kerta.