Uruguaylaishyökkääjä Luis Suárez vastaanotti torstaina Euroopan Kultainen kenkä -palkinnon mantereen kauden 2015-2016 parhaana maalintekijänä. Suárez tykitti viime kaudella Barcelonalle 40 maalia.

Palkintonsa Suárez sai erityisseremoniassa Barcelonan Estrella Dammin vanhalla panimolla. Kultaisen kengän hänelle luovuttivat omat lapset Delfina ja Benjamín.

Seremonian yhteydessä Suárez ylisti vuolaasti Barcelonaa ja sanoi sen olevan seura, jota hän haluaisi edustaa uransa loppuun asti. Suárez saapui Barcelonaan kesällä 2014, ja on viimeistellyt 108 ottelussa huikeat 93 maalia.

– Olen kiitollinen Barcalle siitä, että sain tulla tänne ja elää unelmaani. En kuvitellutkaan olevani täällä paras maalintekijä, vaan halusin vain voittaa Mestarien liigan.

– En olisi voittanut tätä palkintoa ilman suurenmoisia pelikavereitani. He tekevät maalinteosta minulle helppoa. En silti halua vähätellä saavutuksiani, vaan maalit pitää joka tapauksessa tehdä, Suárez tähdentää.

Maalitykki sanoo toivovansa, että Kultainen Pallo -palkinto menee joko Lionel Messille tai Neymarille, mikäli hän ei itse sitä voita.

– Olen maailman parhaassa joukkueessa parhaiden pelaajien kanssa. Täällä voi yltää mihin vain tavoitteisiin, mutta ryhmän tavoite voittaa mestaruuksia on niistä kaikkein tärkein.

– Toivon, että voin pelata urani loppuun asti Barcassa, mutta minun täytyy pysytellä korkealla tasolla. Olen taistellut elämässäni paljon. Siitä lähtien, kun tulin Barcaan, yritän vain nauttia siitä, olla onnellinen ja voittaa palkintoja, Suárez hehkuttaa.

Suárezille Kultainen Kenkä oli miehen uran toinen. Hän voitti sen myös viimeisellä Liverpoolin kaudellaan 2013-2014.

Lähteet: Barcelonan kotisivut ja FourFourTwo