Yksi koko syksyn odotetuimmista Mestarien liigan otteluista alkaa tuota pikaa, kun Manchester City kohtaa vieraskentällä Barcelonan. Päähuomio kiinnittyy luonnollisesti City-manageri Pep Guardiolan kotiinpaluuseen, mutta kaiken kaikkiaan Cityn palkkalistoilla on tätä nykyä peräti 12 Barcelona-taustaista henkilöä.

Barcelonassa 17 vuotta pelanneen ja viisi vuotta valmentaneen Guardiolan lisäksi joukkueen pelaajistossa on kolme entistä ”culéa”. Chileläinen maalivahti Claudio Bravo vartioi Barcelonan maalia kahden edellisen kauden ajan ja hyökkääjä Nolito pelasi lähinnä Barcelonan reserveissä kausina 2008-2011. Kolmas pelaajiston ex-Barca on norsunluurannikkolainen konkari Yaya Touré, joka ajautui jo toisen kerran urallaan Guardiolan epäsuosioon, eikä tätä nykyä enää Cityn matkassa liiku.

Loput entiset barcelonalaiset löytyvät seuran johto- ja valmennusportaasta, sillä Guardiola toi tullessaan koko joukon adjutantteja mukanaan. Barcelona-taustaa löytyy apulaisvalmentajilta Mikel Artetalta, Doménech Torrentilta ja Rodolfo Borrellilta. Pelaajatarkkailusta ja videoanalyyseistä vastaa Carles Planchart ja jonkinlaisena joukkueenjohtajana toimii Manuel Estarte.

Lorenzo Buenaventura on Cityn kuntovalmentaja Txiki Begiristain seuran urheilutoimenjohtaja. Merkittävimmässä asemassa seuran taustajoukoissa on Ferran Soriano, josta tuli Manchester Cityn toimitusjohtaja neljä vuotta sitten. Soriano toimi Barcelonan varapuheenjohtajana vuosina 2003-2008.

Lähde: Mundo Deportivo