Mestarien liigassa on tänään luvassa todellinen herkkupala, kun Barcelona isännöi Manchester Cityä.

Koko ottelun tarina rakentuu luonnollisesti valmentajien ympärille. On Pep Guardiola, joka palaa kotiin. Ja sitten on Luis Enrique, joka on jatkanut Guardiolan työtä menestyksekkäästi.

Guardiolaa ja Enriquetä yhdistää pari asiaa. He pelasivat yhdessä Barcelonassa, ja he ovat molemmat valmentaneet Barcaa. Eikä ihan noin vain. Kumpaakaan ei nostettu suoraan peliuran jälkeen Barcan edustusjoukkueeseen. Molemmat ovat hakeneet oppia Barcelona B:stä, Enrique jopa paremmalla menestyksellä.

Nyt nähdään hyvin mielenkiintoinen ottelu kahden saman filosofian joukkueen välillä. Ero on se, että Barcelonassa filosofia on jo tietyllä tapaa selkäytimessä, kun City vasta harjoittelee sitä.

Pelissä kannattaa seurata etenkin paria asiaa. Ensinnäkin, kumpi joukkue haluaa enemmän hallita palloa? Ja jos molemmat haluavat, kumpi joukkue joutuu pelivälineestä luopumaan pakon edessä? Toiseksi, Enrique käyttää todennäköisesti konservatiivista 4-3-3-muotoa. Millaisella ryhmityksellä City pelaa? Kolmanneksi, miten joukkueet pyrkivät ohittamaan toistensa keskikentän? Käytännössä, millainen on lyhyiden ja pitkien syöttöjen välinen suhde?

Kertoimet (Mr Green): 1.55-4.75-5.90

Kuka tekee Atléticon maalit?

Tänä iltana pelaa myös Atlético Madrid, joka kohtaa vieraskentällä venäläisen Rostovin. Atleti on ehdottomasti ottelun ennakkosuosikki, mutta vastustaja voi aiheuttaa madridilaisille ongelmia.

Atlético on parhaimmillaan, kun se saa pelata altavastaajana. Joukkueen pelaamisen taso laskee huomattavasti, kun se joutuu ottamaan pelin hallinnan itselleen ja määrittelemään rytmin. Los Colchoneros on siinä kyllä kehittynyt, mutta pieniä kysymysmerkkejä on yhä ilmassa.

Mitä todennäköisimmin Atlético ei (tänäänkään) päästä maalia. Mutta onnistuuko se tekemään sen yhden? Kaksi ensimmäistä Mestarien liiga -peliään Atleti on voittanut 1-0.

Kertoimet (Mr Green): 10.40-4.70-1.40

Mestarien liiga keskiviikkona

Arsenal-Ludogorets klo 21.45
Barcelona-Manchester City klo 21.45
Bayern München-PSV klo 21.45
Celtic-Borussia Mönchengladbach klo 21.45
Kiovan Dynamo-Benfica klo 21.45
Rostov-Atlético Madrid klo 21.45
Napoli-Besiktas klo 21.45
PSG-Basel klo 21.45