Real Betisin toimistolta kuultiin sopimusuutisia pari päivää sitten. Seura tiedotti Rubén Castron jatkosopimuksesta, joka pitää miehen seurassa kesään 2019 asti (lue lisää).

35-vuotiaan Castron jatkopahvin innoittamana päätimme listata La Ligan tämän kauden 10 vanhinta pelaajaa.

Sarjan ikäpresidentti on tällä kaudella Weligton, joka on osittain loukkaantumisen takia pelannut vain yhden ottelun. Elokuussa syntymäpäiviään viettänyt Weligton on ainoa, joka rikkoo 37 vuoden rajan.

Toiseksi vanhinkin pelaaja tulee Málagasta. 36-vuotias Dudakin on pelannut hyvin vähän tällä kaudella, yhteensä vain 54 minuuttia. Peliaikaan nähden tehot (1+1) ovat kovat.

Málagan lisäksi Real Betisillä on tässä listauksessa vahva edustus. 35-vuotiaat Castro, Joaquín ja Manu Herrera mahtuvat kaikki listalle. Ikämiesten panos on ollut merkittävä. Betisin kauden kahdeksasta liigamaalista Castro on tehnyt neljä ja Joaquín kaksi.

10 vanhimmasta pelaajasta paperilla kovin on ehkäpä Athletic Bilbaon Aritz Aduriz. Viime kausien hyvät otteet nostivat keskushyökkääjän Espanjan viime kesän EM-joukkueeseen. Tämän kauden La Ligassa Aduriz on iskenyt neljä maalia.

La Ligan vanhimmat

1. Weligton (Málaga), 37 vuotta
2. Duda (Málaga), 36
3. Rubén Castro (Real Betis), 35
4. Joaquín (Real Betis), 35
5. Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), 35
6. Gorka Iraizoz (Athletic Bilbao), 35
7. Manu Herrera (Real Betis), 35
8. Martín Demichelis (Espanyol), 35
9. Tiago (Atlético Madrid), 35
10. Daniele Bonera (Villarreal), 35