Barcelonassa vuosina 2001-2003 pelannut Philippe Christanval on muistellut ranskalaisen SFR Sportin ”Le vestiaire” -ohjelmassa silloisen valmentajansa Louis Van Gaalin saamia potkuja. Hollantilainen menestysvalmentaja sai kenkää Barcelonasta 28.1.2003, kun katalaaniseura hävisi Celta Vigolle maalein 0-2.

-En ole koskaan nähnyt mitään niin rankkaa. Van Gaal tuli pukukoppiin, alkoi puhua ja yhtäkkiä hän alkoi itkeä kuin vauva. Kuin vauva, vannon sen! Hän oli aivan maansa myynyt, Christanval muistelee.

-Järkytyin sen näkemisestä. Hän oli kova ja viileä ihminen ja siinä hän vain pillitti.

Ranskalaistoppari antaa ymmärtää, ettei Van Gaal nauttinut joukkueen sisällä kovinkaan suurta suosiota, mutta kovinta kohtelua häneltä saivat nimenomaan joukkueen hollantilaispelaajat. Sen sijaan Real Madridia edustanutta ranskalaislegendaa Zinedine Zidanea Christanval muistelee lämmöllä.

-Erään Clásicon jälkeen lähestyin häntä paidanvaihtotarkoituksessa, mutta hän sanoi luvanneensa paitansa jo jollekulle muulle. Pari päivää myöhemmin minulle soitettiin tuntemattomasta numerosta. Yleensä en vastaa niihin, mutta silloin vastasin. Soittaja oli Zidane. Hän pyyteli anteeksi ja pyysi saada osoitteeni lähettääkseen minulle paitansa. Vähän myöhemmin se saapuikin, ja suoraan sanottuna liikutuin.

Lähde: Mundo Deportivo