La Ligassa kymmenen suurenmoista kautta pelannut Portugalin ”kultaisen sukupolven” soihdunkantaja Luis Figo ihailee miljoonien muiden tavoin maalle ensimmäisen euroopanmestaruuden tuonutta maajoukkueen nykyistä kapteenia Cristiano Ronaldoa, mutta yllättää silti etenkin monet nuoremmat jalkapallofanit.

-Ihailen Cristianoa ja nautin hänen saavutustensa katselemisesta. Hän on vuosi vuodelta parempi ja tekee koko ajan jalkapallohistoriaa, 43-vuotias Figo sanoo AS:n haastattelussa.

-Minulle Portugalin numero yksi on kuitenkin Eusébio. En koskaan nähnyt hänen pelaavan, mutta ihailen kaikkea, mitä hän edustaa, hänen minulle osoittamaansa rakkautta, hänen ystävyyttään ja hänen neuvojaan. Kaikki uskovat tietysti kantani johtuvan siitä, mutta viime kädessä kyse on kunnioituksesta. Jokainen tekee historiaa omana aikanaan.

Tammikuussa 2014 menehtynyt Eusébio oli yksi 60- ja 70-luvun parhaista jalkapalloilijoista, ja hän voitti Figon tavoin kertaalleen myös Kultaisen Pallon. Muun muassa puoli vuotta Eusébion jälkeen kuollut Real Madrid -legenda Alfredo Di Stéfano on nimittänyt Eusébiota kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi.