Suurimmalle osalle Barcelonan pelaajista tiistainen ottelu skotlantilaista Celticia vastaan on mahdollisuus unohtaa lauantainen shokkitappio Alavésille. Luis Suarezille ottelussa on extra-jännitettä, sillä vastustajaa luotsaa Brendan Rodgers. Mies, joka on eniten vaikuttanut Suarezin uraan.

Rodgers oli Liverpool-luotsina silloin, kun Suarezia syytettiin Patrice Evran rasistisesta solvauksesta. Suarez on ikuisesti kiitollinen valmentajalle siitä, että tämä seisoi hänen takanaan kohun ajan. Omaelämäkerrassaan ”Crossing the Line” Suarez myöntää, että hän uskoi Rodgersin saavan hänestä irti parhaan mahdollisen suorituksen.

Rodgersia moitittiin usein hänen mahtipontisista lausunnoistaan liioittelevasta egostaan, mutta levottoman Suarezin kanssa hän työskenteli hienosti. Kun Suarez ja Rodgers tapasivat ensimmäisen kerran, Suarez tiesi, että hän tulisi hyvin toimeen uuden valmentajan kanssa.

Kirjassaan Suarez kertoo, että Rodgers oli puhunut hänelle ollessaan vielä Swansean peräsimessä. Ensimmäisenä päivänä Liverpoolissa Brendan yritti estää Suarezia siirtymästä Juventukseen todeten, että Rodgersin Liverpool pelaisi Suarezin vahvuuksilla.

Suares oli tehnyt 15 liigamaalia 18 kuukautta kestäneen Pool-uransa aikana ennen kuin Rodgers saapui joukkueeseen. Ensimmäisellä yhteisellä kaudella uruguaylainen iski pallon verkkoon 23 kertaa, seuraavalla 31. Rodgerskaan ei kuitenkaan voinut pitää Suarezia erossa ongelmista. Puremiskohujen jälkeen Suarez palasi kentälle niin hyvänä, että Barcelonakin huomasi hänen kykynsä.

– Jos Brendania ei olisi, en olisi se pelaaja, jonka olette nähneet Barcelonassa, Suarez on sanonut tänä vuonna Sky Sportsille.

– Hän on taitojeni takana. Minun piti sopeutua Valioliigaan, mutta Brendan tiesi kaiken englantilaisesta jalkapallosta ja koulutti minut menestykseen.