Juhlaottelunsa pelannut Luis Suarez riisti Ronaldolta ennätyksen – ”Maailman paras ysi”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan uruguaylaishyökkääjä Luis Suarez sai lauantaina täyteen 100 ottelua Barcelonan paidassa. Suarez aloitti juhlaottelunsa vaihtopenkiltä, eikä juhlittavaa lopulta ollut, sillä edes kentälle tullut Suarez ei pystynyt estämään Alavesin Barcelonalle aiheuttamaa sokkitappiota. Tilastot antavat kuitenkin Suarezille aihetta ylpeyteen.

Historiatilastoista selviää, että Suarezin yhteenlasketut tehot sadasta ensimmäisestä ottelusta jättävät varjoonsa sekä Leo Messin että Cristiano Ronaldon ensimmäisen sadan ottelun tilastot (Barcelonan ja Real Madridin paidassa). Suarez teki ensimmäisessä sadassa Barca-ottelussaan uskomattomat 88 maalia ja antoi 43 maaliin johtanutta syöttöä. Ronaldo pystyi samassa ottelumäärässä vielä hurjempiin 95 maaliin, mutta koska maalisyöttöjä oli ”vain” 29, jäi hän yhteenlasketuissa tehoissa seitsemällä Suarezin 131 tehopisteestä.

Messin tehot ensimmäisestä sadasta Barca-ottelusta olivat 41 maalia ja 14 maalisyöttöä, mutta Messi aloittikin uransa Barcelonan ykkösjoukkueessa teinipoikana, siinä missä Suarez ja Ronaldo olivat jo aikamiehiä Barcassa ja Realissa aloittaessaan.

Tammikuussa 30 vuotta täyttävä Suarez oli myös ensimmäisessä sadassa Barcelona-pelissään nimekkäitä verrokkejaan voitokkaampi, sillä hän voitti kaikissa kilpailuissa yhteenlaskettuna 80 ensimmäisestä sadasta Barca-matsistaan. Ronaldon voittoprosentti oli 76 ja Messin 67.

-En ala vertaamaan Suarezia Messiin ja Ronaldoon, mutta mitä puhtaisiin hyökkääjiin tulee, hän on maailman paras numero 9. 88 maalia ja 43 syöttöä sadassa pelissä! Mies on ollut mukana 131 maalissa. Kuka hyökkääjä on muka pystynyt vastaavaan, Sky Sportsin asiantuntija Thierry Henry kysyy.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.