Keväällä polvileikkauksessa käynyt Alessio Cerci on kommentoinut Il Corriere di Bolognalle epäonnistunutta Bologna-siirtoa ja lääkärintarkastusta. Italialainen on harjoitellut kuukauden Atlético Madridin harjoituskeskuksessa ainoastaan fysiikkavalmentajan kanssa, mutta paluu pelikuntoon lähenee.

– Luulin, että olisin ollut pelikunnossa noin kuukaudessa, ehkä 40 päivässä. Bologna kuitenkin hylkäsi siirtoni, koska he ymmärsivät, että minun kuntoutuksessani meneekin hieman kauemmin. Valitsin Bolognan uudeksi seurakseni, koska ajattelin, että he ovat sellainen seura, joka pystyy haastamaan sarjan suuret joukkueet. Kaupunki on juuri sellainen, jossa kehittyminen jalkapalloilijana on pääasia.

– Halusin myös päästä pelaamaan Roberto Donadonin alaisuuteen. Kunnioitan häntä valmentajana ja henkilönä. Donadoni opettaa pelaajilleen jalkapalloa ja olisin varmasti kehittynyt hänen alaisuudessaan – se olisi ollut hauskaa. Näin itseni seurassa ja siirron epäonnistuminen oli kova paikka minulle. Minulla on toivo siitä, että saamme tammikuussa siirron tehdyksi, kuten puhuimme. Tutustuin Bolognan henkilökuntaan lääkärintarkastuksessani ja seurassa pelaavat ystäväni olisivat olleet onnellisia, jos olisin pystynyt siirtymään.

– Kun saavuin Madridiin kaksi vuotta sitten, niin olin jo valmiiksi paljon Atléticon pelaajistoa takana, kun mietitään kuntoa, koska en ollut tehnyt riittävän hyvää harjoituskautta. Atlético käytti minuun paljon rahaa ja alkuni seurassa ei ollut hyvä. Lopulta en saanut kurssia käännettyä ja lähdin seurasta neljän kuukauden jälkeen. Diego Simeone itse pyysi minua tähän seuraan ja olen tyytyväinen, että olen päässyt edustamaan Atléticoa. Minulla ei ollut mitään ongelmaa Simeonen kanssa ja pitää katsoa, että antaako hän minulle uuden mahdollisuuden, kun pääsen pelikuntoon. Minulla on kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja sitten, kun olen pelikunnossa, niin asiaa pitää katsoa kokonaan uudelleen.

Cerci siirtyi AC Milaniin lainasopimuksella joulukuussa 2014, kun Fernando Torres palasi samassa kaupassa Atléticoon.