Athleticin haluttu ranskalaistoppari vaihtamassa maajoukkuetta Espanjan väreihin

© Kuva: Getty Images

Athleticin 22-vuotias ranskalaispuolustaja Aymeric Laporte saattaa vaihtaa lähitulevaisuudessa maajoukkuettaan. Kaikki Ranskan juniorimaajoukkueet läpi käynyt Laporte ei ole saanut kutsua Didier Deschampsin johtamaan A-maajoukkueeseen.

Kesällä Barcelonan ja Manchester Cityn tarjoukset hylännyt ranskalainen teki jatkosopimuksen Athleticin kanssa. Ulosostohinnaksi muotoutunut 65 miljoonaa on nykymarkkinoilla varsin vähän Laporten potentiaalin omaavasta pelaajasta. 16-vuotiaana Ranskasta Bilbaoon muuttanut Laporte ei omista vielä Espanjan passia, mutta Marcan mukaan pelaaja haluaa edustaa Espanjaa maajoukkuetasolla.

Samainen lehti kertoo, että Espanjan maajoukkuevalmentaja Julen Lopetegui haluaa ehdottomasti Laporten mukaan A-maajoukkuetoimintaan. Prosessi ei ole kuitenkaan helppo, koska passin hankkimisen jälkeen FIFA:lle pitäisi lähettää tietyt dokumentit hyväksyttäviksi ja kieltäytyä mahdollisesta kutsusta Ranskan maajoukkueeseen.

Ranskan jalkapalloliiton presidentti Noel Le Graet ehti jo kommentoimaan Laporten mahdollista siirtymistä Espanjan paitaan.

– Toivotan onnea Laportelle Espanjan maajoukkueessa, mutta mielestäni hän tekee virheen. Deschamps ei pystynyt ottamaan häntä mukaan EM-kisoihin, koska hän oli loukkaantunut, vaikka pelasikin loistokauden Athleticissa. Emme tällä hetkellä painosta Deschampsia nimittämään Laportea maajoukkueeseen, minusta se ei ole ymmärrettävää. Jos Laporte haluaa vaihtaa maajoukkuetta, niin vaihtakoon. Hänellä on edellytykset siihen.

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.