EM-turnauksen puolivälierät polkaistaan käyntiin tänään. Vastakkain on kaksi joukkuetta, joiden tärkeimmät pelaajat tulevat La Ligasta. Portugali luottaa Cristiano Ronaldon tehoihin, ja Puolan keskikenttää hallitsee Grzegorz Krychowiak.

Puola eteni kahdeksan parhaan joukkoon pudottamalla Sveitsin rankkareilla. Joukkue on pelannut tuloksellisesti vahvasti etenkin puolustussuuntaan. Sveitsiläisen Xherdan Shaqirin 1-1-tasoitus oli ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen maali, joka Puolan verkkoon on tehty.

Portugalille turnaus on ollut yllättävän tahmea. Maa ei ole voittanut vielä yhtään peliä varsinaisella peliajalla. Alkulohkossa joukkue loi valtavan määrän paikkoja, mutta viimeistely oli sekä huonolaatuista että -onnista. Neljännesvälierässä Kroatiaa vastaan taktiikka oli vastaiskuihin perustuva. Kroatia oli pelissä painostavampi osapuoli, mutta jatkoajan lopun vastaisku riitti Portugalille voittomaaliin.

Portugali lähtee paremman materiaalinsa turvin hienoisena suosikkina otteluun. Puola pelannee ottelun puolustusvoittoisella taktiikalla, jolla se nipisti alkulohkossa maalittoman tasapelin Saksaa vastaan. Pelissä on todella alhainen maaliodottama, koska molemmat joukkueet lähtenevät peliin todennäköisesti hyvin varovaisella taktiikalla.

– Portugalilla on joukkue, joka pitää hyökkäämisestä, mutta he osaavat myös puolustaa. Pallonmenetyksen hetkellä he ovat hyvin vaarallisia vastahyökkäyksissä, Puolan päävalmentaja Adam Nawalka sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kertoimissa Portugali on asetettu selväksi suosikiksi. Puolan astetta nimettömämpi joukkue on kuitenkin pelannut tasaisen hyvin läpi turnauksen. Puolan voitosta tarjolla olevat kertoimet ovat selvästi yläkanttiin ja niihin kannattaa iskeä tässä hyvin tasaisessa ottelussa.

– Kollegani uskoo Puolan menevän jatkoon. Minä uskon, että me menemme jatkoon. Tässä ottelussa ei ole suosikkia, se on ihan 50-50-tilanne, Portugalin päävalmentaja Fernando Santos mietti pelin alla.

Kertoimet (Coolbet)

Puola-Portugali klo 22

1: 3.80
x: 2.83
2: 2.40