Tulevana yönä pelataan Copa América Centenarion pronssiottelu. Kuten pronssiottelun maailmaan kuuluu, vastakkain on kaksi pettynyttä joukkuetta: Yhdysvallat ja Kolumbia.

Välierissä isäntämaa Yhdysvallat jäi Argentiinan jalkoihin rumasti 0-4. Argentiina vei peliä kaikilla osa-alueilla. Ehkä kaikkein karuinta oli se, ettei USA onnistunut laukomaan ottelussa kertaakaan.

Kolumbian tien finaaliin katkaisi Chile. Turnauksen hallitseva mestari iski tarvittavat maalit jo ensimmäisen 11 minuutin aikana. Ottelu oli tilastojen valossa melko tasainen, vaikka Kolumbia joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia alivoimalla.

– Meidän on toivuttava henkisesti ja pelattava hyvä ottelu, Kolumbian päävalmentaja José Pekerman sanoi lehdistölle pelin alla.

USA:n ja Kolumbian kohtaamisessa mielenkiintoista on se, että joukkueet kohtasivat toisensa jo alkulohkovaiheessa. Tuolloin Kolumbia oli parempi maalein 2-0. Tilanne voi nyt olla jopa ratkaisevasti erilainen, sillä Yhdysvalloilla on ollut pronssiottelun alla yksi lepopäivä enemmän. Lisäksi Kolumbian ja Chilen välinen ottelu pelattiin erittäin raskaissa olosuhteissa rankkasateen kastelemalla kentällä. USA myös saa yön otteluun pelikiellon kärsineet pelaajansa takaisin.

Kerroinasettelussa Kolumbia on asetettu selkeäksi suosikiksi. USA:n pitäisi tulla otteluun tuoreemmilla jaloilla. Kun lisäksi Copa Américassa kotietu on hyvin merkittävä, ja pronssiotteluun kotijoukkueen on todennäköisesti helpompi syttyä, ovat USA:n kertoimet ”liian” korkeat.

Kertoimet (Coolbet)

USA-Kolumbia (tasoitusveto, tasapelillä ei vetoa)
1: 2.15
2: 1.71