Cristiano Ronaldo on maailman tunnetuimpia jalkapalloilijoita. Tänä iltana portugalilaisten toivo on paljolti Ronaldon harteilla, kun maa kohtaa EM-avauksessa Islannin.

– Tällä hetkellä maailman paras pelaaja on Ronaldo. Ihailen häntä. Jos minun pitäisi koota maajoukkue, hän olisi ensimmäinen valintani, jalkapallohistorian kenties paras pelaaja Pelé sanoi Daily Mailin haastattelussa.

Mediassa käytetään löyhin perustein sanaa tähti. Ronaldon kohdalla tähtistatus on realismia. Montaa muuta ”tähteä” ei jalkapallomaailmasta tällä hetkellä löydy.

– Olen surullinen, koska tänä päivänä – ja viimeisen viiden vuoden aikana – on vain kaksi isoa tähteä. Joitakin vuosia sitten oli monia.

George Best, Bobby Moore, Jairzinho, Bobby Charlton, Pelé, Zico, (Franz) Beckenbauer, (Johan) Cruijff, (Zinédine) Zidane, (Diego) Maradona, Pelé luetteli aiempien vuosikymmenien isoja pelaajia.

– Nyt puhutaan vain Cristiano Ronaldosta ja (Lionel) Messistä. Se ei ole hyväksi jalkapallolle.

”Maradona ja minä olemme erilaisia”

Pelé esiintyi Maradonan vierellä ystävyysottelussa viime viikolla. Kolminkertainen maailmanmestari kieltäytyi vertailemasta häntä, Maradonaa, Messiä sekä Ronaldoa.

– Hän (Ronaldo) pelaa ylempänä ja suoremmin, mikä auttaa tekemään lisää maaleja. Mutta mikä tärkeintä, hän ratkaisee pelejä. Hän on pelaaja, joka tekee maaleja.

– Emme voi verrata itseäni ja Maradonaa Ronaldoon. Me pelasimme syvemmällä, ja hän pelaa ylempänä. Hän on ennemminkin kuin Brasilian Ronaldo, häneen voidaan verrata.

– Sama koskee Messiä. Ronaldo ja Messi pelaavat eri tyyleillä. Messi pelaa enemmän keskikentällä, ja hän on loistava pelaaja ja syöttäjä. Ronaldo on lähempänä keskushyökkääjää.