Copa Américassa pelataan ensi yönä kaksi ottelua. Meksiko kohtaa Venezuelan ja Uruguay Jamaikan. Jälkimmäisessä ottelussa ei pelillistä panosta ole.

Sekä Uruguay että Jamaika hävisivät kaksi ensimmäistä otteluaan. Näin ollen Meksiko ja Venezuela ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa. Kyse on enää siitä, kumpi voittaa lohkon.

Copa Américan historian menestyksekkäin joukkue Uruguay sen sijaan pelaa kunniasta. Joukkueen ykköspyssy Luis Suárez ei kahdessa ensimmäisessä pelissä pelannut lihasvamman takia. Venezuela-tappion loppuhetkillä Suárez kävi todella kuumana, kun päävalmentaja Óscar Tabárez ei päästänyt häntä kentälle. Sittemmin Barcelona-hyökkääjä on tavallaan pyytänyt anteeksi.

– Olen aina kiitollinen ”Maestrolle” (Tabarez), ettei hän peluuttanut minua, Suárez sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tämä lihasvamma on petollinen. Yhtenä hetkenä se vaikuttaa olevan historiaa, ja sitten se taas ilmoittaa itsestään.

Tuoreessa lehdistötilaisuudessa Tabárez kertoi, ettei Suárezia peluuteta Jamaikaakaan vastaan. Hyökkääjän vamma ei yksinkertaisesti ole parantunut.

Jamaika suosikki?

Suárezin puuttuminen ja Uruguayn varmistunut putoaminen voivat tietää joukkueelle ongelmia. Edinson Cavani on ollut suorastaan heikko, joten keskushyökkääjä saattaa vaihtua. Muitakin muutoksia voi tulla, kun panosta ei ole.

Jamaika sen sijaan on ollut yllättävän hyvä kahdesta tappiosta huolimatta. Maalia joukkue ei ole pystynyt vielä tekemään, mutta tappiotkin ovat olleet melko niukkoja – 0-1 Venezuelaa ja 0-2 Meksikoa vastaan.

Jamaikalle arvopelit ovat harvinaista herkkua, joten tässä panoksettomassa pelissä se on todennäköisesti vastustajaansa motivoituneempi. Uruguay on perustasoltaan parempi joukkue, mutta alhaisempi motivaatio tasoittaa voimasuhteita. Uruguay on asetettu vedonlyöntimarkkinassa liian suureksi suosikiksi, ja Jamaikasta on tarjolla hienoja kertoimia. Hyvä idea on pelata Jamaikaa tasoituksella, jolloin tasapelilläkin voittaa vedon.

Kertoimet (Coolbet)

0-1-tasoitusveto (Jamaikalle yksi maali eteen)
1 2.40
x 3.75
2 2.60

Ottelut & alkamisajat (Suomen aikaa)

03.00 Meksiko-Venezuela
05.00 Uruguay-Jamaika