Espanjan pääsarjassa – Primerassa – saatetaan nähdä ensi kaudella täysin uutta väriä. Girona FC nimittäin selvitti tiensä nousukarsintafinaaliin.

Girona kaatoi välierissä Córdoban, joka putosi viime kauden päätteeksi pääsarjasta Segundaan. Córdoba oli voittanut ensimmäisen osaottelun 2-1, joten se oli hienokseltaan niskan päällä. Kaiken lisäksi Córdoba siirtyi toisessa osaottelussa 1-0-johtoon 56. minuutilla.

Gironan tunnelissa alkoi näkyä valoa, kun Real Madrid Castillasta lainattu Borja García iski tasoituksen. Takaa-ajo täydentyi 10 minuuttia ennen täyttä aikaa, jolloin Aday viimeisteli 2-1-osuman.

Tulos tiesi jatkoaikaa, jonka aikana nähtiin kaksi merkittävää tapahtumaa. Ensin Córdoban Marius Stankevicius ajettiin ulos toisen keltaisen myötä. Kotiyleisö repesi riemuun, kun Cristian Herrera iski 116 minuutin pelin jälkeen Gironan voitoon.

Kaksiosaisessa nousukarsintafinaalissa Girona kohtaa Osasunan. Vuonna 1930 perustettu Girona ei ole koskaan pelannut pääsarjassa. Osasuna on kokeneempi pääsarjakävijä. Joukkue pelasi 14 kautta yhtä mittaa maan korkeimmalla tasolla, kunnes putosi Segundaan kauden 2013-14 päätteeksi. Parhaimmillaan Osasuna on sijoittunut La Ligassa neljänneksi kaudella 2005-06.

Osasunan ja Gironan väliset ottelut pelataan 15. ja 18. kesäkuuta.

Nousukarsinnat sunnuntaina

Girona-Córdoba 3-1 ja. (2-1) / yhteismaalit 4-3
0-1 Xisco (56.)
1-1 Borja García (65.)
2-1 Aday (80.)
Ulosajo, Marius Stankevicius, Córdoba (94.)
3-1 Cristian Herrera (116.)