Espanjalaisen jalkapallon pelaajalegendoihin lukeutuva Fernando Hierro on nimitetty Real Oviedon päävalmentajaksi. Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Segunda Divisiónissa pelaava seura hakee nousua La Ligaan kolmen-viiden vuoden säteellä.

Hierro on peliuransa jälkeen toiminut muun muassa Carlo Ancelottin apuvalmentajana Real Madridissa, kaudella 2014-2015.

– Projekti, jonka Oviedo tarjoaa minulle on todella innostava. Seuralla on upea historia, kannattajakunta. Se on myös vakaalla taloudellisella pohjalla Grupo Carson ja Arturo Elías Ayubin ansiosta, Hierro sanoi seuran verkkosivulla.

Ayub on puolestaan hyvin vakuuttunut Hierron suhteen.

– Keskusteltuani hänen kanssaan, olen täysin vakuuttunut niistä hienoista arvoista, jotka hän tuo projektiimme. Hänen panoksensa tulee olemaan oleellinen aina junioritoiminnasta edustusjoukkueen nousuun saakka.

Hierro pelasi uransa huippuvuodet Real Madridissa, voittaen muun muassa La Ligan viiteen otteeseen, Mestarien liigan kolmesti. Nyt 48-vuotiaalla tuoreella päävalmentajalla on takanaan 89 maaottelua Espanjan paidassa. Hän on osallistunut neljiin maailmanmestaruuskilpailuihin ja kaksiin Euroopan mestaruuskisoihin, tehden näissä yhteensä 31 maalia.

Lähde: Real Oviedo