Barcelona on Copa del Rey -mestari vuosimallia 2016. Finaalissa kaatui Sevilla jatkoajan jälkeen maalein 2-0.

Ottelussa nähtiin peräti 13 varoitusta ja kolme punaista korttia. Maalien suhteen ratkaisijaksi nousi Lionel Messi. Argentiinalainen syötti jatkoajalla molemmat osumat. Maalinteossa onnistuivat Jordi Alba ja Neymar.

Vaikka Barca voitti, se joutui todella tekemään töitä voittonsa eteen. Katalaanijoukkue joutui jo 36 minuutin pelin kohdalla alivoimalle. Javier Mascherano veti alimpana pelaajana Kévin Gameiron nurin, ja tuloksena oli suora punainen. Tauolla Luis Enrique vaihtoi Ivan Rakiticin Jérémy Mathieuhun, joka asettui keskuspuolustukseen paikkaamaan Mascheranon jättämää aukkoa.

Peli muuttui katalaanien kannalta yhä synkemmäksi vajaan tunnin pelin kohdalla. Luis Suárez loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan. Hänen tilalleen vaihdettiin Rafinha.

OptaJose

@OptaJose
14 - 14 out of @FCBarcelona's last 24 goals have been scored by Luis Suárez (58%). Injury.

Barcelona taisteli maalittomassa tasatilanteessa lisäajalle. Toisella lisäaikaminuutilla puntit tasoittuivat, kun Éver Banega ajettiin suihkuun. Barcelona hyökkäsi nopeasti, ja argentiinalainen rikkoi alimpana pelaajana Neymaria. Tuloksena suora punainen.

Jatkoajasta tuli – kuten jatkoajoista usein tulee – väsyneiden pelaajien taistelu. Ratkaisu nähtiin 97. minuutilla. Messi nosti oikea-aikaisen syötön puolustuksen selustaan juosseelle Alballe, joka sijoitti alakulmaan.

Maalin jälkeen Barcelonan toinen osuma oli lähempänä kuin Sevillan tasoitus. Sevilla pysyi mukana pelissä pelkästään Sergio Ricon erinomaisten torjuntojen ansiosta. Ensin hän torjui Messin vapaapotkun, sitten Gerard Piquén puskun, kolmanneksi Dani Alvesin kaukolaukauksen ja vielä sitä seuranneen kakkospallon. Kaikki tämä jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla.

Jatkoajan toinen puolisko alkoi mennä lähinnä kärsimysnäytelmäksi. Vuorotellen joku kentällä olleista pelaajista yritti venytellä krampanneita lihaksiaan. Hämmentävin tilanne nähtiin 110 minuutin kohdalla, kun erotuomari Carlos del Cerro tarvitsi reisiinsä hoitoa kramppien vuoksi.

Aivan jatkoajan lopussa Sevillan aiempi ylivoima kääntyi alivoimaksi. Daniel Carrico rappasi rajusti Messiä ja protestoi saamaansa varoitusta voimakkaasti. Niin voimakkaasti, että del Cerro antoi saman tien toisen varoituksen.

Lähes heti perään Barca naulasi Sevillan arkun lopullisesti umpeen. Messi puhkaisi erinomaisella pystysyötöllään Sevillan puolustuksen, ja Neymar sijoitti päätöslukemat 2-0:aan.

Mestaruus on Barcelonan 28:s Copa del Reyn historiassa. Mikään muu seura ei ole pystynyt samaan. Voiton myötä Barca ylsi tällä kaudella tuplaan. Viikko sitten joukkue voitti La Ligan.

Sevillakaan ei jäänyt täysin tyhjin käsin, sillä andalusialaiset voittivat viime keskiviikkona Eurooppa-liigan.