Eilen ja toissapäivänä Atlético Madrid ja Real Madrid etenivät Mestarien liigan finaaliin pudottamalla välierissä vastustajansa Bayern Münchenin ja Manchester Cityn. Tänään torstaina puolestaan Villarreal matkaa Liverpoolin vieraaksi Englantiin ja Sevilla isännöi Shakhtar Donetskia Eurooppa-liigan välierissä.

Toisin sanoen, Mestarien liigan finaalin on finaali on varmuudella espanjalainen. Villarrealilla ja Sevillalla on tänään mahdollisuus toistaa madridilaisjoukkueiden saavutus Eurooppa-liigassa ja tehdä Baselin finaalista kokoespanjalainen. Se olisi silloin ensimmäinen kerta, kun kummankin kilpailun (Euroopan Cup/Mestarien liiga & UEFA Cup/Eurooppa-liiga) finaalin molemmat osapuolet ovat samasta maasta.

Villarreal voitti ensimmäisen osaottelunsa Liverpoolia vastaan 1-0 ja on parin maltillinen ennakkosuosikki jatkamaan myös finaaliin. Vierasmaali Anfieldilla olisi kultaakin arvokkaampi jatkoonpääsyn kannalta.

Sevilla puolestaan pelasi Donetskissa pelatussa ensimmäisessä välieräottelussaan tasan 2-2 Shakhtaria vastaan. Sevilla on kotonaan suuri ennakkosuosikki ja todennäköisesti marssii parista jatkoon kohti Baselissa pelattavaa finaaliottelua.

Espanjalaisjoukkueilla olisi ollut hieman suotuisampien arvontatulosten seurauksena mahdollisuus saada useampiakin joukkueita mukaan turnauksien välieriin. Mestarien liigan puolivälierissä Atlético pudotti Barcelonan; Eurooppa-liigassa puolestaan Sevilla pudotti Athletic Bilbaon. Tosin tästä saattoi olla espanjalaisjoukkueiden finaaliasetelmien kannalta hyötyäkin.