Barcelonan ympärillä on viime päivinä puhuttu paljon siitä, missä Alen Halilovic pelaa ensi kaudella.

Puhutaan siis 19-vuotiaasta pelintekijästä, joka siirtyi Barcelonaan Dinamo Zagrebista kesällä 2014. Ensimmäinen kausi sujui Barcelona B:ssä, ja tällä kaudella nuorukainen on pelannut lainalla Sporting Gijónissa.

Viime päivinä on spekuloitu, ettei Sporting olisi enää ensi kaudella Halilovicille tarpeeksi tasokas joukkue. On puhuttu lainasiirrosta Sevillaan, Valenciaan tai Villarrealiin. Pelaajan agentin, Zoran Stojadinovicin, mukaan Halilovic pelaa joka tapauksessa ensi kaudella todennäköisesti Espanjassa.

– Jos Barcelona päättää lainata hänet uudestaan, suosimme Espanjaan jäämistä. Hänelle La Liga sopii paremmin kuin esimerkiksi Valioliiga, Stojadinovic sanoi Cadena SER:in haastattelussa.

Halilovic on pelannut tällä kaudella La Ligassa 32 ottelua 34 mahdollisesta. Joukkueen sisäisessä maalipörssissä hän on jaetulla kolmannella sijalla. Maalisyötöissä Halilovic on kakkonen. Agentin mukaan Barcelonan urheilutoimenjohtaja Roberto Fernández on ollut tyytyväinen kroatialaisen kehitykseen. Neuvottelut ensi kauden osalta saavat kuitenkin vielä odottaa.

– Puhumme tulevaisuudesta myöhemmin. Meillä on paljon aikaa keskustella asiasta. Barcelonassakin mietitään nyt La Ligaa. Pelaamme ensin kauden loppuun, ja juttelemme sitten Barcelonan kanssa.

Halilovicin sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2019.