Real Madridin taival Mestarien liigassa jatkuu puolivälierillä. Wolfsburg on vastustajana Los Blancosille täysin tuntematon. Ottaako Real Saksasta hyvän edun mukaansa Bernabéulle?

Poissaolot

Wolfsburg

Sebastian Jung (loukkaantuminen)
Daniel Caligiuri (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Real Madrid

Abner (loukkaantuminen)
Raphael Varane (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Wolfsburg

Bayer Leverkusen-Wolfsburg 3-0 (Bundesliiga)
Wolfsburg-Darmstadt 1-1 (Bundesliiga)
Hoffenheim-Wolfsburg 1-0 (Bundesliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin.

Arvio

Wolfsburgin lähtökohdat Real Madridin haastamiseen ovat hyvin heikot. Saksalaisseura ei ole voittanut viimeiseen kolmeen otteluun ainuttakaan peliä. Viikonlopun kierroksella joukkue otti 3-0 takkiin Bayer Leverkusenilta.

Jos isäntäjoukkueen vire on ollut heikko, samaa ei voi sanoa Realista. Los Blancos iski lauantaina mukaan mestaruustaisteluun yllättämällä vieraskentällä sarjakärki Barcelonan. Kokonaisuudessaan Zinedine Zidanen miehistö on voittanut kaikissa kilpailuissa viisi perättäistä ottelua.

Wolfsburgin viime aikojen pahimpana ongelmana on näkynyt tehottomus. Edelliseen kolmeen peliin isäntäjoukkue on saanut vain yhden maalin aikaiseksi. Real Madridin tasoista joukkuetta vastaan osumien saaminen kotikentällä olisi hyvin tärkeää. Jotain on vialla, jos tehokkain kärki Bas Dost on tehnyt vain seitsemän maalia.

Sen sijaan Realin jälki on ollut todella murskaavaa. Viimeiseen viiteen La Liga -otteluun verkot ovat heiluneet peräti 18 kertaa. Näistä joukkueen ykköstähti Cristiano Ronaldo on paukuttanut seitsemän.

Real on nykyisessä vireessään otteluparin selkeä suosikki. Los Blancosin tasapaino on kevätkaudella löytynyt ja joukkueen materiaali on huomattavasti isäntiään laadukkaampi.

Wolfsburgille tärkeintä avausosassa olisi oman maalin puhtaana pitäminen, sillä yksikin vierasmaali Realille saattaisi olla jatkon kannalta liikaa. Huippuvireinen Keylor Navas vieraiden maalilla ja Sergio Ramosin johtama alakerta myös takaavat etteivät Volkkarit ainakaan yhtä maalia enempää Los Blancosin taakse saa.

Tasapelikin olisi Realia vastaan Wolfsburgille hyvä tulos, mutta todennäköisintä on odottaa tappiota. Luotetaan, että Zidanen miehet iskevät lähelle välieräpaikkaa 1-3-numeroin.