Kierroksen poiminta: Villarreal haastaa Barcelonan ennätysputken

© Kuva: Getty Images

La Ligan 30. kierroksen katseet suuntautuvat El Madrigalille, jossa hyväkuntoinen Villarreal isännöi 38 ottelun tappiottomassa putkessa viilettävää Barcelonaa.

Lähtökohdat

Villarrealin kausi on ollut hieno. Sarjataulukossa ovat ainoastaan Barcelona, Atlético Madrid ja Real Madrid. Neljänneltä sijalta pääsee Mestarien liigan karsintoihin, mikä olisi kolme vuotta sitten Segundan pikavisiitiltä nousseelta seuralta loisto saavutus. Edellisellä kerralla Villarreal nähtiin Mestarien liiga -karkeloissa kaudella 2011-2012, eli samaisella kaudella kun Keltainen sukellusvene vajosi La Ligasta. Villarrealin peli La Ligan puolella on kuitenkin tökkinyt. Kuudesta viimeisestä ottelusta on irronnut ainoastaan kaksi voittoa. Tällä hetkellä joukkue viilettää kahden ottelun tappioputkessa Sevillan ja Las Palmasin haettua huomisista isännistä voiton.

Barcelonalle ei ole löytynyt pysäyttäjää. Katalaanit rikkoivat Espanjan ennätyksen tappiottomien otteluiden putkessa jo aikoja sitten. Tällä hetkellä joukkueen putki on 38 ottelu mittainen. Edellinen tappio tapahtui lokakuun kolmantena päivänä Sevillan vieraana. La Ligan voitto on tiukasti Blaugranan hyppysissä. Eroa Atlético Madridiin on kahdeksan pistettä. Barcelonalla on mahdollisuus venyttää eroa kolmella, sillä madridilaiset hävisivät tänään Sportíng Gíjonille.

Kokoonpanotilanteet

Isänniltä sivussa ovat varmuudella ainoastaan Samuel ja Jonathan dos Santos. Jaume Costa ja Mateo Musacchio eivät ole vielä täydessä pelikunnossa, joten Eric Bailly avannee Daniele Boneran kanssa Villarrealin puolustuksessa. Roberto Soldado palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

Barcelonan loukkaantumistilanne on hyvä. Ainoastaan Sandro Ramírez löytyy sairastuvan puolelta. Pelikiellossa ollut Javier Mascherano palaa vierailijoiden vahvuuteen.

Edelliset ottelut

Villarreal

Bayer Leverkusen-Villarreal 0-0 (Eurooppa-liiga)
Sevilla-Villarreal 4-2 (La Liga)
Villarrea-Bayer Leverkusen 2-0 (Eurooppa-liiga)

Barcelona

Barcelona-Arsenal 3-1 (Mestarien liiga)
Barcelona-Getafe 6-0 (La Liga)
Eibar-Barcelona 0-4 (La Liga)

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 35 kertaa. Näissä otteluissa Barcelona on saanut viimeisen sanan 20 kertaa. Seitsemän kertaa on päädytty tasapeliin, ja Villarreal on ottanut nimiinsä kahdeksan taistoa.

Viime vuosina Barca on ollut poikkeuksetta vahvempi. Villarrealin edellinen voitto on kahdeksan vuoden takaa. Neljässä viime kohtaamisessa kussakin Barcelona on onnistunut kolmesti maalinteossa.

Tilastoniiloille

Luis Suárez on tehnyt kuluvalla kaudella 26 maalia ja antanut maalisyöttöä. Uruguyalainen on täten ollut mukana 38 maalissa, joka on yhtä monta kuin Villarrealin koko joukkue on pystynyt viimeistelemään.

Tulessa

Lionel Messi, Neymar ja Suárez. Tällä hetkellä tähän osioon pääsee koko kolmikko. Neymar oli vetovastuussa syyskaudella, mutta erityisesti Messi on noussut joukkueen kantavaksi hahmoksi vuodenvaihteen jälkeen. Argentiinalainen on tehnyt viimeisessä 10 La Liga -ottelussa 16 maalia ja syöttänyt seitsemän. Neymarilla maaleja on kuusi ja syöttöjä viisi. Suárez on tehtaillut 11 täysosumaa, ja antanut kirsikkana kakun päälle saman verran maalisyöttöjä. Yhteensä kolmikko on täten tehnyt 33 maalia.

Jäässä

Soldadon paluu pelikiellosta ei välttämättä ole hirveän hyvä asia. Espanjalainen on ollut viime aikoina suoraan sanoen surkea. Tämän vuoden puolella hyökkääjä on ollut säännöllisesti avauksessa, mutta maaleja on syntynyt ainoastaan yksi. Villarrealin onneksi Soldadon haahuillessa varjojen mailla on Cédric Bakambu ottanut vetovastuun maalinteossa.

Ratkaisun paikka

Peli tulee mitä todennäköisimmin pyörimään isäntien päässä. Olennaisinta onkin se, kuinka Villarrealin puolustus pystyy ottamaan Barcelonan hyökkäystrion vartioinnin. Mikäli tämä ei onnistu, on tiedossa rumaa jälkeä. Villarrealin iskunpaikka on nopeissa vastahyökkäyksissä, joissa erityisesti Bakambu on vastustajalle vaarallinen.

Arvio

Barcelonan tappioton putki jatkuu, mutta voittoputki ei. Villarreal pystyy välttämään pahimmat puolustuspään vaaratilanteet, ja nappaa 1-1-tasapelin.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.