Rion olympialaisten jalkapalloturnaus on saamassa kertaheitolla lisää media-arvoa. Goal.com-sivusto uutisoi, että Barcelona on antanut Neymarille luvan osallistua turnaukseen. Brasilian liitto ja Barcelona eivät ole toistaiseksi vahvistaneet tietoa.

Suurin pohdintaa aiheuttava tekijä Barca-leirissä on todennäköisesti ollut Neymarin pelimäärä. Viime kaudella Barcelona voitti kaiken eli meni kaikissa turnauksissa päätyyn asti. Triplan voittaminen toi kalenteriin ylimääräisiä otteluita täksi kaudeksi. Tällä hetkellä joukkue on jälleen pelaamassa maksimimäärän otteluita, eikä Neymaria ole kovin paljon lepuutettu.

Lisähaasteen kesään tuo Copa América Centenario -juhlaturnaus, joka pelataan kesäkuussa. Sielläkin Neymar edustanee Brasiliaa, joten kovin paljon ei hyökkääjä ehdi lomailla ennen kauden 2016-17 alkua.

Brasilia ei ole koskaan voittanut olympiakultaa jalkapallossa. Maa on ollut hopealla kolmesti, viimeksi Lontoon olympialaisissa 2012. Rion olympialaisten jalkapalloturnaus pelataan 3.-20. elokuuta.