Barcelona kannattaa suurseurojen keskinäistä jalkapallosarjaa

© Kuva: Getty Images

Live Stream: Katso Copa del Reyn matsit ilmaiseksi!

  • Torstai-illan herkkupala klo 22.30: FC Barcelona vs Levante

Jalkapallomediassa on viime viikkoina riittänyt puhetta jalkapallon Superliigasta, johon vain suurseuroilla olisi asiaa. Englannin keltainen lehdistö aloitti huhumyllyn uutisoimalla englantilaisseurojen tapaamisesta, jossa uudesta jalkapallosarjasta tiettävästi neuvoteltiin.

Nyt kuuluu kummia Espanjasta, sillä Barcelonan varapuheenjohtaja Susana Monje otti Superliigaan kantaa La Vanguardia -lehdelle antamassaan haastattelussa.

– Meidän on tuettava eurooppalaista sarjaa, jota hallitsisivat seurat. Tällä hetkellä olemme riippuvaisia Fifan ja Uefan kaltaisista organisaatioista, joiden johtamistyylissä riittää parannettavaa.

Pääsyy uuden turnauksen suunnittelemiselle on raha. Uefalla on perinteisesti ollut hyvin vahva jalansija eurooppalaisissa kilpailuissa. Mestarien liiga on rahakas turnaus, josta jaetaan seuroille suuria potteja vuosittain. Suurseurat eivät ilmeisesti ole kuitenkaan tyytyväisiä tulonjakoon.

Superliigan esikuvana on koripallon Euroliiga. Kyseisen liigan omistaa yksityinen Euroleague Basketball Company, eikä kansainvälinen koripalloliitto FIBA. Euroliiga pelataan vuosittain 24 joukkueen sarjana.

Jalkapallon Superliigan taustavoimana häärii yhdysvaltalainen miljardööri Stephen Ross, joka perusti International Champions Cupin vuonna 2013. Suurseuroille tarkoitettu turnaus pelataan kesäisin harjoituskaudella.

Eurooppalaiseen jalkapallokenttään saattaa tulla muutoksia, vaikka Superliiga ei toteutuisikaan. Uefassakin suurseurojen valituksiin liian pienistä kassavirroista on ilmeisesti havahduttu, sillä tiistaina eurooppalaisten seurojen yhdistyksen (ECA) puheenjohtaja ja Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge kertoi, että seurat ja Uefa neuvottelevat paraikaa kolmannen euroturnauksen perustamisesta Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan rinnalle.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso FC Barcelona – Levante ilmaiseksi!

  • Näe kaikki Copa del Reyn matsit ilmaiseksi