Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, kuka tuomitsi ottelun Las Palmasin ja Real Madridin välillä. Erotuomari David Fernández Borbalán otti sen verran ison roolin, että Realin miljoonamiehille jäi valokeilajaossa vain himmeitä säteitä. Real voitti useiden erikoisten tuomioiden sävyttämän ottelun maalein 2-1. Real johti pitkään Sergio Ramosin osumalla 1-0. Aivan lopussa Las Palmas nousi tasoihin, mutta Real iski heti perään toisen. Vierasjoukkueen molemmat maalit syntyivät kulmapotkuista.

Real sai tädyet kolme pistettä mukaansa, mutta joutui maksamaan voitosta jonkin verran hintaa. Ramos ajettiin ulos ja Pepen korttitili täyttyi, joten Sevilla-ottelusta molemmat topparit ovat sivussa.

Ennen aloitusvihellystä vietettiin juhlaseremoniaa. Las Palmasin 40-vuotiaalle Juan Carlos Valerónille ojennettiin muistopalkinto 400:n La Liga -ottelun kerhoon pääsemisestä.

Itse ottelun ensimmäisestä kunnollisesta maalipaikasta vastasi kotijoukkue, kun pelikello oli ehtinyt tikittää lähes 10 minuuttia. Luka Modric syötti suoraan päin prässääjää, josta pallo kimposi Willian Josélle. Brasilialaishyökkääjä ei onnistunut ohittamaan nopeasti vastaan tullutta ja laukauksen torjunutta Keylor Navasia.

Seuraavasta laukauksesta vastasi Momo ja kolmannesta vajaan 17 minuutin kohdalla Roque Mesa. Välissä Cristiano Ronaldokin laukoi kahteen otteeseen. Ensimmäinen kuti karkasi katsomoon. Toinen suuntautui maalia kohti, mutta jäi löysäksi.

Kolmannestakaan paikastaan Ronaldo ei vielä onnistunut. 24. minuutilla Portugalilainen vapautettiin hyvään maalitilanteeseen, mutta Las Palmas -vahti Javi Varas torjui laukauksen kulmapotkuksi. Jatkotilanteen Real onnistui käyttämään hyväkseen. Isco lähetti kulmapotkun etualueelle, ja vapaaksi pelattu Ramos puski takakulmaan.

Ennen kuin kello ehti kiiruhtaa puoleen tuntiin, Ronaldo sai vielä yhden mahdollisuuden. Los Blancosin kaikkien aikojen paras maalintekijä alusti hyökkäyksen syöttämällä oikeaan laitaan Lucas Vázquezille. Laituri palautti takaisin Ronaldolle, jonka laukauksen Varas torjui.

Ottelun toisen puoliskon alku koostui hyvien maalipaikkojen sijaan torikokouksista ja varoituksista. 55 minuutin kohdalla Iscolle näytettiin keltaista korttia kyynärpääiskun takia. Tilannetta seuranneessa torikokouksessa Mauricio Lemos rähinöi parin sekunnin ajan Ramosin kanssa. Molemmat pääsivät Iscon tavoin Fernández Borbalánin vihkoseen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Pepe teki ison virheen ja Las Palmas -hyökkääjä oli päästä karkuun. Real-topparin oli pakko rikkoa, tuloksena varoitus. Samalla Pepen korttitili täyttyi.

Pian varoituksen jälkeen vaisun ottelun pelannut Gareth Bale murtautui kaksinkamppailuvoiton jälkeen vetopaikkaan, mutta oikean jalan kuti epäonnistui täysin.

Toisessa päädyssä Momo vei puolestaan Pepeltä puikot ja tarjoili erinomaisen maalipaikan Nilille. Jälleen Navas reagoi nopeasti, peitti vastaantulollaan kulman ja pelasti torjunnallaan Realin takaiskulta.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa Fernández Borbalán otti ison roolin. Viimeksi joulukuussa pelannut Álvaro Arbeloa tökkäsi Nabil El Zharin kautta pallon Navasille, joka otti pallon käsiinsä. Fernández Borbalán ei huomannut El Zharin kosketusta ja tulkitsi tilanteen tarkoitukselliseksi syötöksi. Las Palmasille vihellettiin epäsuora vapaapotku rangaistusalueen sisältä. Show jatkui, kun Realin pelaajat lähtivät palloa vastaan ennen vapaapotkun antamista. Fernández Borbalánin ratkaisu oli antaa varoitus Las Palmasin Jonathan Vieralle ajan peluusta. Lopulta vapaapotku saatiin annettua. Casemiro onnistui ohjaamaan Momon laukauksen kulmapotkuksi.

Reilu kolme minuuttia ennen täyttä aikaa kotiyleisö sai lopulta syytä riemuun. Vapaapotkusta harhasyöttö suoraan Momolle, joka syötti Willian Josélle. Heikohkon ottelun pelannut Arbeloa oli myöhässä, Ramos ei ehtinyt katkoon ja Willian José sijoitti ohi Navasin.

Vaan ei kestänyt Las Palmasin riemu kovin kauan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jesé onnistui hankkimaan kulmapotkun. Jesé lähetti itse kulmapotkun taka-alueelle Casemirolle, joka nikkasi vieraat johtoon.

Tapahtumat eivät loppuneet kahteen viime hetken maaliin. Lisäajalla Ramos rikkoi ja otti itselleen ottelun toisen varoituksen. Näin ollen Real joutuu Sevilla-otteluun ilman Pepeä ja Ramosia.

Tappio katkaisi Las Palmasin kolmen ottelun voittoputken. Joukkue jatkaa 30 pisteen potilla sijalla 15. Putoamisviiva kummittelee neljän pisteen päässä. Real puolestaan nousi jälleen neljän pisteen päähän kakkossijalla majailevasta Atlético Madridista.