Barcelonan leirissä todennäköisesti nautitaan vallitsevasta tilanteesta. Lähes jokaisen kilpailun hallitseva mestari on pedannut itselleen sellaisen tilanteen, että mestaruuksien uusiminenkin on täysin realistista.

Samaan aikaan kilpakumppaneista etenkin Real Madrid on hyytynyt. Los Blancos on sanalla sanoen sekaisin. Seuraa ovat ravistelleet niin valmentajanvaihdokset, loukkaantumiset, Karim Benzeman kiristysepäily kuin ailahtelevat peliesitykset. Tuorein negatiivinen lataus syntyi viikonloppuna pelatun Madridin derbyn jälkeen, kun Cristiano Ronaldo nosti lehdistölle antamassaan haastattelussa itsensä joukkuekavereidensa yläpuolelle.

Barcelonan varapuheenjohtaja Jordi Mestre kommentoi kysyttäessä Ronaldon tapausta.

– Meidän pelaajamme eivät ikinä antaisi tuollaisia lausuntoja, joita Cristiano antoi. Me katsomme aina näitä asioita ennen kuin hankimme pelaajan joukkueeseemme, Mestre sanoi lehdistölle.

Kyseisen Madridin derbyn voitti Atlético Madrid maalein 1-0. Mestre olisi toivonut muunlaista tulosta.

– Olisin halunnut pelin pättyvän tasan. Se olisi ollut paras tulos meille.

Barcelona johtaa La Ligaa kahdeksan pisteen erolla Atléticoon. Real on jäänyt Barcasta jo 12 pisteen päähän.

– Nämä (Sevilla-voitosta saadut) ovat kolme lisäpistettä, mutta La Ligaa ei voiteta helmikuun lopussa. Se ei ole klisee. Se on totta, koska me saatamme menettää pisteitä, ja olen varma että Real Madrid voi hyödyntää ne tilaisuudet.