Real Madridin mestaruushaaveet saattoivat kokea ratkaisevan kolauksen La Rosaledalla. Málaga pelasi erinomaisen ottelun ja nousi 1-1-tasapeliin. Maalinteossa onnistuivat Cristiano Ronaldo ja Raúl Albentosa. Lisäksi Ronaldo epäonnistui rangaistuspotkussa.

Málaga sai kuin varkain vartin pelin kohdalla hyvän maalitilanteen. Keylor Navasin maalipotku epäonnistui täysin, mutta Málaga ei onnistunut hyödyntämään tilannetta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Real hyökkäsi oikealta puolelta. Pystysyötöllä haettiin Jesétä – Málaga-vahti Carlos Kameni ehti väliin.

Lähes heti perään kotijoukkue loi erinomaisen tilanteen. Juanpi pelattiin läpiajoon – laukaus epäonnistui täysin ja Navas poimi pallon itselleen.

Málaga jatkoi hyvin tilanteiden luomista. Realin puolustuksen merkkauspelaaminen petti, ja Ricardo Horta jäi vapaaksi rangaistusalueen vasemmalle laidalle. Syöttö tuli oikea-aikaisesti, mutta kuti painui sivuverkkoon.

Seuraavan tilanteen loi Real, kun Marcelo tarjoili syötön Jesélle. Kameni torjui jalallaan loukkaantumisten takia avaukseen nostetun hyökkääjän alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Ottelun avausmaalin iski – ei kovin yllättäen – Cristiano Ronaldo. 33. minuutilla Toni Kroos tarjoili vapaapotkun, ja Ronaldo puski ohi Kamenin. Tilanne oli selvä paitsio, mutta se meni linjatuomarilta ohi.

Seuraava hyökkäys olisi voinut ratkaista pelin. Ronaldo pelasi seinän Marcelon kanssa, Weligton laittoi jalan eteen, Ronaldo nurin ja pallo pisteelle. Kameni piti torjunnallaan Málagan voittohaaveet hengissä.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa kotijoukkue oli lähellä tasoitusta. Juanpin yritys oli hyvä, mutta Navas venytti torjunnan kengänkärjellään. Pallo kimposi ilmaan ja olisi mahdollisesti pudonnut maaliin. Sergio Ramos kävi torjumassa pelivälineen päällään riman alta.

Málagan tasoitus roikkui ilmassa myös toisen jakson alussa. Laukaus otti Nacho Fernándezista kimmokkeen, mutta Navas onnistui hämmästyttävästi vielä reagoiden torjumaan. Vähän myöhemmin Jesé laukoi toisessa päädyssä – Kameni torjui.

Pelitapahtumiin nähden ei ollut yllättävää, että Málaga lopulta nousi tasoihin. 67. minuutilla Recio syötti keskityspaikan Weligtonille, joka tarjoili taka-alueelle toppariparilleen Albentosalle. Täysin merkkaamatta jäänyt Albentosa laukoi suoraan syötöstä 1-1:een.

Vartti ennen täyttä aikaa kotijoukkue oli jo siirtyä johtoon. Keskitys pelattiin Charlesille, joka haki puskua yli Navasin. Costa Rican pomppuihme venytti täyteen pituuteensa ja punttasi pallon yläriman yli.

Lisäajalla James Rodríguez yritti vielä volleysta. Ei uponnut. Ennen pitkää tuomarin pilli soi, päätöslukemat kirjattiin 1-1.

Voitto nosti Realin 54 pisteeseen. Barcelona voitti kierroksen oman ottelunsa, joten joukkueiden välinen ero on nyt yhdeksän pistettä. Atlético Madrid voi nousta kolme pistettä Realin yläpuolelle, mikäli se voittaa Villarrealin. Málagan sijoitus on 10:s.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Sevilla jäi 2-2-tasapeliin Rayo Vallecanon kanssa. Sevilla johti jo 20 minuutin pelin jälkeen 2-0, kiitos Steven N’Zonzin ja Vicente Iborran maalien. Manucho kavensi pari minuuttia ennen taukoa, ja Miku iski tunnin pelin jälkeen päätöslukemiksi 2-2.

Sarjataulukossa Sevilla jatkaa viidentenä. Viimeistä Mestarien liiga -paikkaa miehittävällä Villarrealilla on tilaisuus repiä lisää eroa Sevillaan, mikäli se voittaa omassa ottelussaan Atlético Madridin. Rayo jatkaa 25 pisteen potilla sijalla 15.