Real Madrid ei antanut Athletic Bilbaon yllättää itseään Santiago Bernabéulla. Real meni nopeasti ottelussa johtoon, mutta Athletic pysyi ensimmäisen jakson loppuun asti hyvin pelissä mukana. Lopulta lukemat kirjattiin Los Blancosin hyväksi 4-2. Kotijoukkueen tehokkain oli tuttuun tapaan Cristiano Ronaldo, joka viimeisteli kahdesti ja antoi yhden maalisyötön. Harmaita hiuksia Zinédine Zidanelle puolestaan aiheutti Raphaël Varane, joka ajettiin kentältä ulos seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa.

Peli ehti pysyä aloituspotkun jälkeen tasatilanteessa noin kaksi ja puoli minuuttia. Karim Benzema otti korkean pallon mukaansa ja syötti Ronaldon vauhtiin. Hyökkääjä ohitti toppari Xabier Etxeitan ja laukoi pallon voimalla yläkulmaan. Maali oli Ronaldon kauden 20:s La Ligassa.

Viitisen minuuttia mentiin rauhallisemmin, kunnes nähtiin molemmissa päädyissä hyvä maalipaikka. Aritz Aduriz pääsi puskemaan erinomaisesta sektorista, mutta suuntasi puskunsa ohi maalin. Lähes heti perään Real pelasi syötön keskiympyrään kohti kohdepelaaja Benzemaa. Ranskalainen veti puolustajan pois tilanteesta ja onnistui kääntämään syötön Mateo Kovacicille. Iscon tilalle avaukseen nostettu Kovacic lähetti diagonaalisyötön Ronaldolle, joka pyrki vielä syöttämään takatolpalle James Rodríguezille. Puolustajan syötönkatkon kautta irtopallo tuli vielä Kovacicille, jonka volleyn Gorka Iraizoz torjui.

10 minuutin kohdalla Real lahjoitti Athleticille tasoitusosuman. Varane yritti palauttaa pallon Keylor Navasille, muttei huomannut maalivahdin olevan vastassa. Navas yritti venyttää kädellään syöttöön, muttei saanut palloa haltuunsa. Javier Eraso reagoi nopeasti tilanteeseen ja tuikkasi pallon tyhjiin.

Peli alkoi yllättäen kääntyä päälaelleen. Ei ollut kovin kaukana, että vierasjoukkue Athletic olisi siirtynyt 18 minuutin pelin jälkeen johtoon. Realin boksiin lähetettiin keskitys, jonka Aduriz jatkoi päällään yläilmoista kohti takakulmaa. Navas venyi erinomaiseen torjuntaan ja pelasti joukkueensa toiselta takaiskulta.

Iraizoz ei jäänyt yhtään huonommaksi toisessa päädyssä. Keskitys purettiin hieman huolimattomasti suoraan maalille juosseen Danilon juoksulinjalle. Laitapuolustaja puski suhteellisen terävästi, mutta Iraizoz torjui.

Toisessa päädyssä viitisen minuuttia myöhemmin Real tarvitsi jo maalipuitakin tuekseen, kun Athletic loi hyvän maalipaikan jälleen keskityksen kautta. Vasen pakki Mikel Balenziaga lähetti pallon etutolpalle, ja Aduriz ohjasi ylärimaan.

Tilanteita luotiin edelleen melko lailla tasatahtia. Puolen tunnin pelin jälkeen Daniel Carvajal syötti rangaistuspisteen kohdalle Jamesille, joka laukoi suoraan syötöstä. Kuti jäi kuitenkin Aymeric Laporten jalkoihin.

Seuraavasta paikastaan James ei enää epäonnistunut. 38. minuutilla pallo pelattiin kolumbialaiselle Athleticin puolustus- ja keskikenttälinjojen väliin kymppitaskuun. Lyhyt leikkaus oikealta vasemmalle ja painava laukaus takakulmaan.

Lähes heti perään Athletic oli nousta tasoihin. Keskitystilanteessa Athleticilla oli Realin boksissa 3v2-ylivoima, mutta Sabin Merino ei onnistunut suuntaamaan volleytaan kohti maalia.

Maalipaikkojen hyödyntämisessä näkyi joukkueiden välinen tasoero. Siinä missä Ahtletic ei paikoistaan onnistunut, Real naulasi juuri ennen taukoa ratkaisun. Ronaldo veti puoleensa useamman puolustajan ja syötti rangaistusalueen sisään Toni Kroosille. Keskikenttäpelaaja kääntyi ja laukoi – 3-1.

Toinen jakso oli suurelta osin pelailua. Athletic yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi, mutta se pikemminkin johti Realin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. 67 minuutin kohdalla Athletic sai kuitenkin mahdollisuuden kavennukseen. Kroos menetti Realin kenttäpuoliskolla pallon, ja Eraso ruokki nopeasti Adurizia. Navas oli hereillä ja peitti tilanteen ennen kuin 35-vuotias hyökkääjä ehti saada kunnollista laukausta aikaiseksi.

Real hyökkäsi moneen otteeseen nopeasti tasa- tai ylivoimalla. Neljättä maalia joukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Sen sijaan Real joutui miesalivoimalle 82 minuutin kohdalla, kun Varane otti illan toisen varoituksensa. Molemmat varoitukset tulivat kyynärpään käytöstä pääpallotilanteissa Adurizia vastaan.

Joku olisi voinut luulla, että ulosajo olisi heilauttanut voimasuhteita. Ei suinkaan. Muutamaa minuuttia suihkukomennuksen jälkeen Lucas Vázquez tarjoili keskityksen Ronaldolle, joka hassutti puolustajan ulos tilanteesta ja laukoi itsensä yksin La Ligan maalipörssin kärkeen. Seuraavasta hyökkäyksestä Ronaldo olisi voinut tehdä vielä yhden. Tällä kertaa Iraizoz torjui.

Lopulta Athletic onnistui ohittamaan Navasin toistamiseen. Óscar de Marcos lähetti oikealta keskityksen, ja vaihdossa ottelun aloittanut Gorka Elustondo puski tarkasti takakulmaan. Maali jäi kuitenkin hyvin kosmeettiseksi.

Voiton ansiosta Real kasvatti pistepottinsa 53 pinnan suuruiseksi. Los Blancos nousi kahden pisteen erolla naapurinsa Atlético Madridin ohi, mutta Atletilla on kierroksen ottelu pelaamatta. Athletic jatkaa tässä vaiheessa kierrosta kuudentena.