Atlético Madridin Filipe Luis on saanut Espanjan jalkapalloliiton (RFEF) kilpailukomitealta kolmen ottelun pelikiellon. Luis ajettiin viime lauantain Barcelona-ottelussa ulos suoralla punaisella. Puolustaja taklasi jalkapohja edellä Lionel Messiä polven seudulle.

Atlético tiedotti verkkosivuillaan valittavansa päätöksestä.

– Samanlaisista teoista pitäisi rangaista samalla tavalla. Ei voi olla niin, että toisesta tulee yhden pelin ja toisesta kolmen pelin rangaistus, jos teot ovat keskenään identtisiä, seuran urheilutoimenjohtaja José Luis Pérez Caminero sanoi.

– Filipe Luis on pelaaja, jolla ei ole aiempia rötöksiä kontollaan. Hän on väkivaltaisen pelaajan vastakohta. (Ulosajotilanteessa) hän menee pallontavoittelutilanteeseen, osuu palloon ja sen jälkeen vastustajaan, koska ei enää ehdi väistää. Kolmen ottelun pelikieltoa pitäisi käyttää rangaistuksena muunlaisiin tekoihin, ei tähän.

Mikäli rangaistus pysyy voimassa, Luisilta jäävät väliin ottelut Eibaria, Getafea ja Villarrealia vastaan.

Toimittajan sana

Luisin rangaistus on Atléticolle ikävä takaisku parista syystä. Ensinnäkin, Luis on pelannut erinomaista kautta puolustuksen vasemmalla laidalla. Toinen syy on se, että Atléticolla ei toista selkeää vasenta pakkia ole, sillä Guilherme Siqueira lainattiin loppukaudeksi Valenciaan.

Tulevan viikonlopun pelissä Eibaria vastaan Diego Simeone saa vetää pari jänistä hatustaan. Puolustuslinjasta ovat nimittäin pelikiellossa Luisin lisäksi myös Diego Godín ja Juanfran. José Giménez pelannee topparina ja Jesús Gámez oikeana pakkina. Kaksikosta Stefan Savic ja Lucas Hernández toisen on näillä näkymin pakko pelata vasempana pakkina. Molempien ykköspelipaikka on puolustuksen keskustassa.