Copa del Reyn puolivälierien toiset osaottelut tarjosivat komeaa draaman kaarta. Varsinkin Vicente Calderónilla nähtiin suuren luokan trilleri.

Celta Vigo sensaatiomaisella tavalla välieriin

Celta Vigon hyökkäyspeli oli mallillaan, kun joukkue yllätti vieraskentällä Atlético Madridin. Vigolaiset mursivat madridilaisten aiemmin pitävän puolustuksen täysin ja veivät jatkopaikan lukemin 2-3. Otteluparin avausosa päättyi maalittomiin lukemiin.

Vieraat aloittivat maalinteon jo 22. minuutilla Pablo Hernándezin rankaistua Atlétia Fabian Orellana esityöstä. Celtan etumatka ei säilynyt pitkään Antoine Griezmannin iskettyä tasoituksen vain seitsemän minuuttia edellisen maalin jälkeen.

Celtan kannalta käännekohdaksi muodostui toisen puoliskon alku, kun John Guidetti ja Hernández osuivat molemmat alle 10 minuutin sisään. Ángel Correa vielä kavensi viimeisellä kymmenminuuttisella eron maalin päähän, mutta se ei enää riittänyt. Celta välieriin yhteismaalein 2-3.

Barca jyräsi toisella jaksolla Athleticin yli

Illan toisessa ottelussa Barcelona teki lopussa selvää jälkeä Athletic Bilbaosta. Athletic johti avausjakson jälkeen Iñaki Williamsin osumalla maalilla ja oli viemässä ottelua jatkoajalle.

Toisella jaksolla kurssi kuitenkin kääntyi isännille Luis Suárezin tasoitettua 53. minuutilla lukemat 1-1:een. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat jo Barcan eduksi, mutta lisää oli tiedossa.

Viimeisellä kympillä maalinteossa onnistuivat Gerard Piqué ja Neymar, minkä jälkeen peli oli lopullisesti selvä. Barca välieriin yhteismaalein 5-2.