Jalkapallomedia kohahti pari päivää sitten, kun Football Leaks julkaisi tiedot Gareth Balen Real Madrid -siirrosta. Sivuston julkaisemien dokumenttien mukaan Madrid maksoi Balesta yli 100 miljoonaa euroa. Football Leaks on vuotanut dokumentteja myös muun muassa Anthony Martialin, Eliaquim Mangalan ja Hulkin siirroista.

Ehkä hieman yllättäen Fifan Transfer Matching Systemin (TMS) toimitusjohtaja Mark Goddard puolusti tietojen julkaisemista AP:n haastattelussa. Goddard tosin haluaisi, että seurat itse julkaisisivat siirtotietoja.

– Olisi erittäin hyvä asia, jos meillä olisi todistetusti läpinäkyvä, uskottava lähde eikä vain lehtien takasivuja ja jalkapallopaljastussivustoja, Goddard sanoi.

– Lopulta markkinavoimat löytävät tällaiset tiedot, mutta ne joutuvat etsimään tietoa hyvin epävirallisia reittejä. Se johtaa keplotteluun, mikä on sääli.

– On selvää, että Football Leaksin tytöt ja pojat ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä. Aivan kuten Julian Assange teki Wikileaksin kanssa.

– Kaikille meille tietovirrat ovat hyvin käyttökelpoisia, tämäkin (Football Leaks) on ollut. Meillä on tietty määrä paikkoja, joista etsimme tietoa. Tästä on tullut yksi niistä.

– Sillä sivustolla on tietoa, jota me emme koskaan voisi tuottaa tai julkaista oman ohjelmamme perusteella.