Mirandés järjesti melkoisen yllätyksen Copa del Reyn neljännesvälierissä. Segunda-joukkue latoi peräti kolme osumaa vieraskentällä Deportivo La Coruñan verkkoon ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 4-1.

Deporilla ei pitänyt olla erityisen suurta hätää. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 1-1-tasapeliin, ja nyt oltiin La Ligassa yhdeksäntenä majailevan Deporin kotikentällä Riazorilla. Avausjakson lopussa tapahtui kuitenkin kummia. Marco Sangalli tarjoili oikealta laidalta syötön keskikaistalle, ja Daniel Provencio vei kaukolaukauksella vierasjoukkue Mirandésin johtoon. Yhteismaalit kirjattiin tässä vaiheessa vieraiden hyväksi 2-1, joten toisella puoliajalla Deporin oli pakko jahdata maalia.

Yllätys sen kuin jatkui rakentumistaan. 55 minuutin kohdalla vierasjoukkueen vapaapotku oikealta kaistalta pelattiin maalille, ja liian vapaaksi jätetty Abdón Prats puski tarkasti takakulmaan. Toinen vierasmali tiesi sitä, että Deporin olisi pitänyt tehdä viimeisen 35 minuutin aikana kolme maalia edetäkseen jatkoon.

Lopullinen isku nähtiin parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Riiston jälkeinen hyökkäys pelattiin tyhjään tilaan oikeaan laitaan. Ja aivan kuin avausmaalissa, matala syöttö hieman takaviistoon Provenciolle, jonka ensimmäisen kosketuksen laukaus painui verkkoon.

Depor kyllä haki kavennusta, mutta maalia se ei onnistunut tekemään. Niinpä Depor ulos ja Mirandés kahdeksan parhaan joukkoon. Samalla varmistui, että puolivälierissä nähdään ainakin yksi pääsarjan ulkopuolinen joukkue.

Sevilla vakuuttavasti jatkoon

Päävalmentaja Pepe Melin erottaminen ei auttanut Real Betisiä. Paikallisvastustaja Sevilla oli tyly isäntä ja voitti toisen osaottelun maalein 4-0. Yhteismaalit kirjattiin Sevillan hyväksi 6-0.

Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen aluun. Neljännellä peliminuutilla keskikaistan hyökkäys johti pallonmenetykseen. Sevilla riisti välittömästi takaisin, ja José Antonio Reyes syötti oikean laitapakin paikalta ylös nousseelle Marianolle. Betisin puolustus ja maalivahti eivät onnistuneet purkamaan, ja Reyes puski ilmassa pyörineen pallon maaliin.

Ja jos ei ottelupari ratkennut Reyesin maaliin, se ratkesi viimeistään 34 minuutin kohdalla. Lyhyenä pelattu kulmapotku kimposi pelaajamassasta taka-alueelle, ja täysin vapaaksi jäänyt Adil Rami tälläsi matalan laukauksen verkkoon. Vartti ennen täyttä aikaa vaihdossa ottelun aloittanut Kévin Gameiro kaunisteli lukemia 3-0:aan. Niin ikään vaihdossa aloittanut Gaël Kakuta iski viimeisen naulan arkkuun 89. minuutilla. Päätöslukemat siis 4-0.

Copa del Rey tiistaina

Deportivo La Coruña-Mirandés 0-3 (0-1) / yhteismaalit 1-4
0-1 Daniel Provencio (41.)
0-2 Abdón Prats (55.)
0-3 Daniel Provencio (70.)

Sevilla-Real Betis 4-0 (2-0) / yhteismaalit 6-0
1-0 José Antonio Reyes (4.)
2-0 Adil Rami (35.)
3-0 Kévin Gameiro (74.)
4-0 Gaël Kakuta (89.)