Málaga on tehnyt tammikuun ensimmäisen hankintansa. Seura tiedotti verkkosivuillaan, että Gonzalo ”Chory” Castro on allekirjoittanut Málagan kanssa 2,5-vuotisen sopimuksen. Castro siirtyy ilmaiseksi, sillä hän purki tiistaina sopimuksensa Real Sociedadin kanssa.

Castro on 31-vuotias uruguaylainen, joka voi pelata laiturina tai kymppipaikalla. Tällä kaudella peliaikaa on tullut kaikki kilpailut mukaan lukien 10 ottelussa, mutta yhteensä vain 228 minuutin verran.

Toimittajan sana

Castron pois päästäminen oli Real Sociedadilta hieman yllättävä ratkaisu. Yleensä 4-2-3-1-ryhmitystä käyttävällä päävalmentaja Eusebio Sacristánilla on kolmen hyökkäävän keskikenttäpelaajan linjaan käytössään vain Carlos Vela, Xabi Prieto ja Rubén Pardo, sillä Sergio Canales ja David Zurutuza ovat sairastuvalla.

Málagaa ajatellen Castro tuo mukavaa leveyttä laituriosastolle. Vasemmalla laidalla on tällä kaudella suurelta osin pelannut Juan Carlos, oikeaa laitaa on miehittänyt eniten Duda ja kymppipaikalla on nähty useimmin Nordin Amrabat (silloin kun Málaga on pelannut muodostelmalla 4-2-3-1). Castro kilpaillee edellä mainitun kolmikon takana peliajasta Ricardo Hortan, Juanpin, Adnane Tighadouinin ja Pablo Fornalsin kanssa.