Keskiviikkona Copa del Reyssä pelattu Derbi barceloní oli poikkeuksellisen kuuma tapaus. Loukkauksia jaettiin molemmin puolin, eikä rumiltakaan otteilta vältytty. Esimerkiksi Espanyolin maalivahti Pau López polkaisi Lionel Messin säären päälle (linkki Youtube-videoon). Lopulta pelissä jaettiin kaksi punaista ja 12 keltaista korttia. Tunteet kävivät kuumina vielä pelin jälkeenkin pelaajatunnelissa.

– Kun pelaajat pääsivät tunneliin, Barcan numero 9, Luis Suárez, odotti ylös portaita käveleviä Espanyol-pelaajia ja huuteli heille useampaan otteeseen, tuomariraportissa sanottiin Goal.com-sivuston mukaan.

– Hän sanoi: ”Odotan teitä, tulkaa tänne! Olette ajanhukkaa.”

– Se aiheutti konfliktin molempien seurojen pelaajien välillä. Turvamiesten ja molempien joukkueiden valmentajien piti mennä väliin.

Lehdistötilaisuudessa Barcelonan päävalmentajalta kysyttiin, mitä tunnelissa tapahtui.

– Ne olivat joululauluja, Luis Enrique vastasi.

Raporttiinsa erotuomari Juan Martínez Munuera kirjoitti myös, miksi Papakouli Diop sai suoran punaisen kortin kielenkäytöstä.

– (Diop sanoi vastustajalle): ”Paskon huoraäitisi päälle.”

Enrique oli pelin jälkeen huolissaan ottelussa tapahtuneista rumista otteista.

– Tuomarit asettavat pelin rajat. He ovat vastuussa siitä, että tämä on jalkapalloa eikä amerikkalaista jalkapalloa. Olen huolissani epäurheilijamaisuudesta.

Diopin mielestä Espanyol ei pelannut väkivaltaisesti.

– Ei voi sanoa, että olisimme olleet väkivaltaisia. Emme janonneet verta. Jos olisimme janonneet, Barca-pelaajat olisivat lähteneet pelistä paareilla, Diop sanoi Cadena SER:ille.

Barcelona voitti ottelun maalein 4-1. Espanyol isännöi toista osaottelua ensi viikon keskiviikkona.