Barcelona otti vahvan kiinnityksen Copa del Reyn puolivälieriin. Neljännesvälierien ensimmäisessä ottelussa Espanyol kaatui Camp Noulla maalein 4-1. Felipe Caicedo vei Espanyolin johtoon, mutta Lionel Messi toi maaleillaan Barcan rinnalle ja ohi. Kolmannessa maalissa Messi syötti ja Gerard Piqué viimeisteli. Neljännen iski Neymar – jälleen Messin syötöstä.

Viime kesänä hankittu mutta siirtokiellon takia vasta viime maanantaina rekisteröity Arda Turan nostettiin avauskokoonpanoon. Turkkilainen pelasi keskikentän kolmikossa yhdessä Sergio Busquetsin ja Andrés Iniestan kanssa. Ardan lisäksi myös Aleix Vidal debytoi. Hän pelasi oikeana pakkina viimeiset 25 minuuttia.

Espanyol puolestaan sai ottelussa huonoja uutisia. Caicedo joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia (uutinen). Myös Marco Asensio vaihdettiin pois sellaisessa tilanteessa, että kyse saattoi olla loukkaantumisesta. Loukkaantumisten lisäksi huomionarvoista ottelussa oli kuumaverisyys. Ulosajoja nähtiin kaksi, varoituksia 12.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin seitsemän minuutin kohdalla akselilla Lionel Messi-Neymar. Messi tarjoili murtavan syötön, mutta maalivahti Pau López tuli hyvin vastaan ja peitti Neymarin laukauksen.

Barcelona hallitsi pelivälinettä mielin määrin, mutta pari minuuttia Neymarin tilanteen jälkeen johtoon siirtyi Espanyol. Dani Alves syötti suoraan Marco Asensiolle, joka lähti nopeaan 2v2-vastahyökkäykseen. Asensio antoi Piquén edestä syötön Caicedolle, Javier Mascherano oli ulkona tilanteesta ja Caicedo sijoitti alakulmaan.

OptaJose

@OptaJose
7 - No other La Liga Spanish player has made more assists than Marco Asensio this season (all competitions). Sapphire.

Barcelona oli tasoittaa ottelun lähes saman tien. Maalipaikka pelattiin Messille, jonka laukaus karkasi ohi maalin. Ei siinä tasoituksessa silti kauan mennyt. Luis Suárezin syöttö osui 13. minuutilla Espanyol-puolustajaan. Neymar haki irtopallon ja syötti alaspäin Iniestalle. Samaan aikaan Messi teki liikkeen kohti maalia. Iniesta syötti ja Messi viimeisteli.

OptaJose

@OptaJose
6 - Lionel Messi is the only La Liga player to have scored in six different competitions this season. Extra-terrestrial.

Lyhyehkön hengähdystauon jälkeen Barcelona hätyytteli 22 minuutin kohdalla seuraavan kerran Espanyolin maalia. Iniesta syötti pystyyn Neymarille, joka laukoi pienestä kulmasta. López sai hiukan sormiaan väliin, mitä erotuomari Juan Martínez Munuera ei huomannut. Tuloksena maalipotku.

Minuuttia myöhemmin pallo olisi pitänyt viedä pisteelle. Neymar otti korkean pallon rangaistusalueella haltuunsa. Vieraiden kapteeni Javi López potkaisi selvästi Neymaria jalkaan. Ei kuitenkaan rangaistuspotkua.

Iniesta ja Neymar olivat vahvalla pelipäällä. Muutama minuutti edellisen tilanteen jälkeen Iniesta ohitti vasemmalla laidalla taklauksen ja syötti pystyyn Neymarille. Brasilialainen löi päädyssä jarrut pohjaan ja syötti takaviistoon Messille, joka haki vasenta jalkaansa vapaaksi. Lopulta kuti lähti ja osui blokkiin.

Ensimmäisen jakson lopussa Espanyol sai erittäin huonoja uutisia. Caicedo loukkasi ilmeisesti polvensa pallontavoittelutilanteessa Sergio Busquetsia vastaan. Tilalle juoksi 21-vuotias Joan Jordán.

Jordánin ottelu ei kovin hyvin alkanut. Hän syyllistyi lähes välittömästi rikkeeseen, ja Barcelona sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Messin vapaapotku kiersi muurin yli ja tärähti yläriman kautta sisään.

Tunteet kuumenivat pitkin ensimmäistä puoliaikaa. Juuri ennen taukovihellystä Arda osui pallontavoittelutilanteessa maalivahti Lópeziin. 21-vuotias kassari hermostui, ja Suárez tuli väliin. Molemmille varoitus tilanteesta.

On mahdollista, että Asensiollakin oli pientä vaivaa. Nuorukainen nimittäin ehti jo juosta tauon jälkeen kentälle, mutta hänet vaihdettiin Salva Sevillaan ennen toisen puoliajan alkamista.

Ottelupari alkoi ratketa 49. minuutilla. Iniesta syötti vasemmassa laidassa pystyyn Messille, joka jatkoi matalan keskityksen maalin eteen. Syöttö osui sopivasti puolustajan ja maalivahdin väliin, ja maalille noussut Piqué pääsi puttaamaan sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Suárez syötti rangaistusalueen oikeassa laidassa Ardalle, joka nousi päätyviivalle asti. Turkkilainen haki etutolpalta Messiä, mutta puolustus onnistui purkamaan. Samassa tilanteessa Pau López kerjäämällä kerjäsi ulosajoa. Noustessaan Messin kanssa kentän pinnasta López vilkaisi Messiä ja polkaisi tämän säären päälle. Tuomaristo ei tapausta huomannut.

Tunnin pelin kohdalla Barcelona oli lähellä neljättä maalia. Neymar syötti vasemmassa laidassa Iniestalle, joka vei diagonaalijuoksulla puolustajan mukanaan ja syötti tyhjään tilaan juosseelle Neymarille takaisin. Brasilialainen keskitti maalin eteen Messille, mutta syöttö jäi sen verran taakse, ettei argentiinalainen saanut puolustajan ahdistamana kunnollista ohjausta aikaan.

Heti perään Barca hyökkäsi oikealta. Messi petasi vetopaikan Ardalle, jonka laukauksen López torjui etukulmasta.

Neljäs maali roikkui vahvasti ilmasssa. 66. minuutilla Messi hankki reilusta 20 metristä keskisektorista vapaapotkun. Tällä kertaa Neymar laukoi – López venyi erinomaiseen torjuntaan.

Pian vapaapotkun jälkeen Barcelonan toinenkin viime kesän hankinta päästettiin irti. Alves otettiin vaihtoon – tilalle Vidal. Samalla Arda juoksi vaihtoon. Hänen paikkansa otti Ivan Rakitic.

OptaCan

@OptaCan
16 - @ArdaTuran has contested 16 duels in his @FCBarcelona debut: No player has had more during his time on the pitch (Neymar also 16). Will

Ei varsinaisesti yllättänyt, kun erotuomari kaivoi taskustaan punaisen kortin. Sitä ei kuitenkaan saanut Pau López, vaan oikea laituri Hernán Pérez. 26-vuotiaan toinen varoitus tuli Jordi Alban estämisestä.

Eikä mennyt kauan, kun seuraava mies lähti suihkuun. Papakouli Diopin hermot menivät sanaharkassa Suárezin kanssa. Diop sanoi jotkin ratkaisevat sanat, ja Martínez Munueran käsi meni taskulle. Ottelusta tuli kovaa vauhtia täysi farssi. Peliaikaa meni huomattavasti enemmän molemminpuoliseen huuteluun ja torikokouksiin kuin itse pelaamiseen.

Barcelonalla oli 10 minuuttia ennen täyttä aikaa jälleen erinomainen tilaisuus neljänteen maaliin. Keskitys pelattiin takatolpalle Suárezille. López ei yltänyt syöttöön ja uruguaylaiselle jäi tyhjä maali. Ei osunut.

Kahden miehen alivoimalla pelannut Espanyol joutui loppuhetkiksi pesukoneeseen, mutta selvisi kiitettävästi. Kunnes 88. minuutilla Barcelona iski. Neymar syötti oikealta Messille ja liikkui kohti maalia. Messi tarjoili ensimmäisellä kosketuksella syötön yli puolustuslinjan, ja Neymar laukoi suoraan syötöstä alakulmaan.

Lisäajalla oli vielä mahdollisuus viidenteen. Neymar nosti puolustuslinjan yli Messille, joka vältti paitsioansan. Messi jatkoi saman tien takatolpalle Suárezille, joka ei onnistunut suuntaamaan pienestä kulmasta ohjaustaan kohti maalia.

Lopulta päätösvihellys koitti. Maalit Barcelonalle 4-1. Ulosajot Espanyolille 2-0. Varoitukset Espanyolille 8-4. Tulos, ulosajot ja ainakin yksi loukkaantuminen antoivat Barcelonalle todennäköisesti ratkaisevan edun. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona.