Deportivo La Coruña vahvisti verkkosivuillaan, että maalivahti Stipe Pletikosa pelaa joukkueessa loppukauden ajan. Sopimukseen kuuluu optio ensi kaudesta.

Kroatialainen Pletikosa on Hajduk Splitin kasvatti. Hän on pelannut urallaan myös Shakhtar Donetskissa, Moskovan Spartakissa, Tottenhamissa ja Rostovissa. Viime kesästä lähtien 36-vuotias Pletikosa on ollut työtön.

Maajoukkuetasolla Pletikosa on hyvin kokenut. Hän on edustanut Kroatiaa 112 miesten A-maaottelussa. Pletikosa torjui Kroatian maalilla MM-kisoissa 2002, 2006 ja 2014 sekä EM-lopputurnauksissa 2008 ja 2012.

Toimittajan sana

Pletikosan ottelutuntuma on suuri kysymysmerkki. Sekin on epäselvää, millaiseen rooliin Pletikosa hankittiin. Deporin kokoonpanosta löytyy nyt neljä maalivahtia: Pletikosa, loukkaantunut Fabri, Germán Lux ja Manu.

Viime kaudella ykkösmaalivahtina toiminut Fabri ei ole loukkaantumisen vuoksi pelannut tällä kaudella yhtään ottelua. Ykkösvahdiksi on noussut tällä kaudella Lux, joka on pelannut jokaisen liigaottelun. Deportivo Alavésista hankittu Manu on puolestaan ollut tällä kaudella selkeä kakkonen, hän on pelannut Deporin molemmat Copa del Rey -pelit. Jää nähtäväksi, toimiiko Pletikosa mentorina, sovitetaanko häntä kakkosvahdiksi vai kilpaileeko hän jopa ykkösvahdin paikasta.