Jos nykymeno jatkuu, Sergio Canalesin ura on pian paketissa. 24-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja loukkasi polvensa keskiviikkona pelatussa Real Madrid -ottelussa.

Tutkimuksissa selvisi, että Canalesin vasemman polven eturistisiteessä on repeämä. Vamma vaatii leikkauksen. Canales on saanut vähintään oman osansa polvivammoista, sillä eturistisidevamma on suhteellisen nuorelle pelaajalle jo kolmas laatuaan. La Realin tiedotteessa ei arvioitu sairausloman pituutta, mutta tällaiset vammat vaativat tyypillisesti puolen vuoden huilin.

Real Sociedadille Madrid-ottelu oli kaikin puolin painajaismainen. Joukkue hävisi, ja Canalesin lisäksi pelissä loukkaantui Imanol Agirretxe. Seuran tiedotteen mukaan hyökkääjän vasemmassa nilkassa on toisen asteen venähdys. Madridilaislehti Marca arvioi, että Agirretxe on sivussa vähintään neljä viikkoa.

Toimittajan sana

Canalesin ja Agirretxen loukkaantumiset tulivat La Realin kannalta hyvin huonoon saumaan. Baskijoukkue on 17 kierroksen jälkeen sarjassa sijalla 15. Putoamisviivan alapuolelle on matkaa vain kaksi pistettä.

Agirretxe on viimeistellyt tämän kauden La Ligassa 12 maalia. Real Sociedad on tehnyt yhteensä 18. Siinä perspektiiviä, millaisesta menetyksestä on kyse. Agirretxen ollessa sivussa ainoa selkeä keskushyökkääjä on Jonathas. Myös Carlos Vela voi pelata kyseisellä tontilla. Canales on puolestaan ollut ykkösvaihtoehto kymppipaikalle. Pelintekijän paikasta kilpailevat loppukauden ajan Vela, Xabi Prieto ja David Zurutuza.