Barcelona tiedotti verkkosivuillaan, että Segunda B:ssä pelaavaa Barcelonan kakkosjoukkuetta on vahvistettu kahdella hankinnalla.

Josep Miguel Fernández eli tuttavallisemmin Xemi saapuu seuraan UE Cornellàsta. 20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja teki viime kaudella viisi maalia 32 Segunda B -ottelussa. Tällä kaudella osumia on syntynyt 18 ottelussa yksi.

Moisés Delgado eli Moi on puolestaan vasen laitapuolustaja, joka siirtyy Barcelonaan Sevillan kakkosjoukkueesta. 21-vuotias pakki pelasi viime kaudella 24 ottelua Segunda B:ssä. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 17.

Barcelona hankki kolmannenkin pelaajan, Sergi Guardiolan. Pian hankinnan jälkeen Barcalle selvisi, että 24-vuotias Alcorcónin pelaaja on aiemmin kirjoittanut Twitterissä Lionel Messin ja Katalonian vastaisia twiittejä. Madridilaislehti Marca kaivoi twiitit esiin. Marcan mukaan Guardiola kirjoitti:

– En haluaisia Messiä joukkueeseeni, hän pilaa joukkueen pelaamisen.

– Hyvä Real Madrid, helvettiin Katalonia.

Guardiola poisti twiitit, muttei tarpeeksi nopeasti. Twiitit alkoivat kiertää sosiaalisessa mediassa, Barcelona sai tietää asiasta ja tiedotti antaneensa potkut Guardiolalle – vain pari tuntia sopimuksen kirjoittamisen jälkeen.

Vaikkei vielä tullut kolmatta, Barcelonaan odotetaan vielä yhtä pelaajaa. Seura jo tiedotti, että brasilialaisen Robert Goncalvesin siirto riippuu enää dokumenteista ja lääkärintarkastuksesta. Goncalves on Fluminensen 19-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka on urallaan pelannut vasta viisi ottelua miesten sarjassa.

Toimittajan sana

Barcelonan aktiivisuus siirtomarkkinoilla B-joukkueen suhteen oli odotettavissa. Seuralle on ollut hyvin tärkeää, että nuorisopitoinen B-joukkue pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa. Viime kauden päätteeksi Segundasta kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Segunda B:hen pudonnut Barca B on 18 kierroksen jälkeen Segunda B:n kolmoslohkossa vasta sijalla 17. Enää ei juuri puhuta siitä, nouseeko joukkue takaisin Segundaan. Huomattavasti realistisempaa on, että Barca B putoaa kauden päätteeksi taas sarjaporrasta alemmas. Niin kauan kuin Barcelona B ei pelaa Segundassa, kuilu ykkös- ja kakkosjoukkueen välillä on hyvin suuri. Se taas vaikeuttaa omien juniorien nostamista edustusjoukkueen mukaan.