Barcelonalla on sunnuntaina mahdollisuus juhlia vuoden viidettä pokaaliaan. Blaugrana kohtaa seurajoukkueiden MM-turnauksen finaalissa Etelä-Amerikan mestarin, River Platen. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 12.30 Suomen aikaa.

Poissaolot

River Plate

Barcelona

Rafinha (loukkaantunut)
Douglas (loukkaantunut)
Lionel Messi (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Neymar (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

River Plate

Hiroshima-River Plate 0-1 (Seurajoukkueiden MM)
Atlético Huracán-River Plate 2-2 (Copa Sudamericana)
River Plate-Newells Old Boys (Argentiinan pääsarja)

Barcelona

Barcelona-Guangzhou Evergrande 3-0 (Seurajoukkueiden MM)
Barcelona-Deportivo La Coruña 2-2 (La Liga)
Bayer Leverkusen-Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Vain neljä vuotta sitten River Plate, yksi Etelä-Amerikan suurista, putosi ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Argentiinan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Neljässä vuodessa voi tapahtua paljon. River varmisti seuraavan kauden viimeisellä kierroksella nousun takaisin pääsarjaan. 2014 tuli Argentiinan mestaruus, joka takasi pääsyn Copa Libertadoresiin. Finaalissa River kukisti meksikolaisen Tigresin ja pääsi juhlimaan seurahistorian kolmatta Etelä-Amerikan mestaruutta. Samalla aukesi portti seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Vastaansa River saa Barcelonan, viime kevään triplamestarin ja tämän hetken parhaan seurajoukkueen. Barca ei pelannut mitenkään erityisen korkealla tasolla välieräottelua Guangzhou Evergrandea vastaan. Ei sen toki tarvinnutkaan, sillä kiinalaisryhmä kaatui Luis Suárezin hattutempulla 3-0.

Nyt Barcelonan on todennäköisesti pystyttävä parhaimpaansa. Copa Libertadoresia ei voiteta vahingossa. Barcelonan voittohaaveisiin voi vaikuttaa oleellisesti se, pystyvätkö Lionel Messi ja Neymar pelaamaan. Molemmat ovat Luis Enriquen mukaan ”ok”, mutta valmentajasta ei saatu irti tietoa siitä, onko kaksikko pelikunnossa.

Barcelonan ja Riverin kohtaaminen tarjoaa myös muutaman mielenkiintoisen kohtaamisen. Ensinnäkin, Javier Mascherano pelaa vanhaa seuraansa vastaan. Argentiinalainen pelasi Riverissä kesään 2005, jolloin hän siirtyi brasilialaiseen Corinthiansiin.

Toiseksi, Riverin riveistä löytyy Javier Saviola. 34 vuoden ikään ehtinyt hyökkääjä oli joskus yhtä lupaava kuin Messi. Hän siirtyi Riveristä Barcelonaan kesällä 2001. 160 ottelun, 65 maalin ja parin lainapestin jälkeen Saviola siirtyi Real Madridiin vuonna 2007.

Kolmas ja viimeinen mielenkiintoinen hahmo on Matías Kranevitter. 22-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi viime kesänä hallinnollisesti Atlético Madridiin, mutta on jatkanut kuluvan syyskauden vielä Riverissä. Vuodenvaihteessa siirto realisoituu, joten nyt nuorukainen saa hyvää kokemusta Barcelonasta, jonka hän kohtaa myöhemmin kaudella La Ligan merkeissä.

Niin, vielä itse otteluun. Jos Neymar ja Messi pystyvät pelaamaan, Barcelona on suuri voittajasuosikki. Jos eivät pysty, peli voi mennä tasaiseksi.