Copa del Reyn neljäs kierros saatiin päätökseen myöhään torstai-iltana. Seuraavalle kierrokselle etenivät jo aiemmin jatkopaikkansa varmistaneiden seuraksi Atlético Madrid, Celta Vigo, Granada ja Villarreal.

Atlético kaatoi kolmannen sarjatason Reus Deportiun Thomas Parteyn osumalla 1-0. Fernando Torresilla oli ottelussa useampi erinomainen maalipaikka, mutta hyökkääjä ei saanut katkaistua kuivaa putkeaan. Urallaan 99 maalia Atléticon paidassa viimeistellyt Torres osui viimeksi syyskuussa.

Torresin lisäksi epäonnea oli myös Kokella, joka laukoi vapaapotkun tolppaan. Atlético sai kuitenkin kaipaamansa kotivoiton, kun Thomas sijoitti volleyn rangaistusalueen ulkopuolelta sisään 53. minuutilla. Osuma oli 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan uran ensimmäinen Atléticon edustusjoukkueessa. Yhteismaalit kirjattiin Atletin hyväksi 3-1.

Celta Vigon ja Almerían välisessä ottelussa kotijoukkue Celta pelasi täysin kakkoskokoonpanolla. Viime kaudella La Ligasta pudonnut ja nyt Segundassa viimeisenä tahkoava Almería ei silti onnistunut välttämään tappiota. Ottelun ainoan osuman viimeisteli ensimmäisen jakson lopussa vapaapotkusta Daniel Wass. Se oli otteluparin viimeinen niitti, sillä yhteismaalit kirjattiin Celtan hyväksi 4-1.

Suomen aikaa iltakymmeneltä alkaneissa ottelupareissa alasarjajoukkueet piinasivat Primera-ryhmiä. Granada onnistui lopulta vääntämään kotonaan tarvittavan 1-0-voiton Leganésista. Youssef El Arabi viimeisteli voitto-osuman. Granada eteni jatkoon vierasmaalisäännön perusteella, sillä ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Leganésin 2-1-voittoon.

Pitkään näytti siltä, että Villarrealkin tarvitsisi vierasmaalisääntöä jatkopaikkansa varmistamiseen. Manuel Trigueros vei Keltaisen sukellusveneen 1-0-johtoon Huescaa vastaan. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat 3-3, sillä Huesca oli voittanut ensimmäisen osaottelun 3-2. Roberto Soldadolla oli pari tilaisuutta ratkaista ottelupari lopullisesti Villarrealille. 64. minuutin rangaistuspotku epäonnistui, mutta 78. minuutilla kokenut hyökkääjä osui. Yhteismaalit siis Villarrealin hyväksi 4-3.

Copa del Rey torstaina

Atlético Madrid-Reus Deportiu 1-0 (0-0) / yhteismaalit 3-1
1-0 Thomas Partey (53.)

Celta Vigo-Almería 1-0 (1-0) / yhteismaalit 4-1
1-0 Daniel Wass (41.)

Granada-Leganés 1-0 (0-0) / yhteismaalit 2-2, Granada jatkoon vierasmaalisäännön perusteella
1-0 Youssef El Arabi (68.)

Villarreal-Huesca 2-0 (1-0) / yhteismaalit 4-3
1-0 Manuel Trigueros (28.)
Epäonnistunut rp., Roberto Soldado, Villarreal (64.)
2-0 Roberto Soldado (78.)