Mestarien liigan lohkovaiheen viimeinen kierros on käsillä. Viidestä espanjalaisjoukkueesta kolme on varmuudella jatkossa, mutta jonkin verran pelattavaa riittää yhä. Tiistaina tositoimissa nähdään Atlético Madrid, Sevilla ja Real Madrid.

Atlético pelaa lohkovoitosta

Mestarien liigassa puhutaan usein vain jatkoon pääsystä. Todellisuudessa myös lohkovoiton merkitys on melko suuri. Siksi Benfican ja Atlético Madridin välisessä ottelussa on merkittävä panos. Molemmat ovat viiden kierroksen jälkeen 10 pisteessä. Benfica on niskan päällä, sillä se voitti ensimmäisessä kohtaamisessa Atletin vieraissa 2-1. Atléticon on siis pakko voittaa, mikäli se mielii lohkoykköseksi.

Molemmilta joukkueilta puuttuu riveistään yksi kokenut runkopelaaja. Atléticon Tiago on useita kuukausia sivussa jalan murtuman takia. Benfican toppari Luisão puolestaan mursi kätensä eikä pysty pelaamaan. Ottelussa ei myöskään nähdä Atletin Jackson Martínezia eikä Benfican Nélson Semedoa.

Ottelusta on tulossa kahden 4-4-2-ryhmityksen välinen vääntö. Molemmat joukkueet käyttävät melko paljon keskityspalloja. Benfican kohdepelaajana toimii juuri Atléticosta seuraan viime kesänä hankittu Raúl Jiménez. Semedon ollessa sivussa Benfican avauksessa nähtäneen toinenkin Atlético-kannattajille tuttu pelaaja. Oikea laitapakki Sílvio nimittäin pelaa Benficassa lainalla Atletista.

Arvio: Hyvin mielenkiintoinen kamppailu tulossa. Molemmat ovat jo jatkossa, joten joukkueiden ei tarvitse kovin paljon pelätä. Nyt vain väännetään siitä, kumpi saa mahdollisesti helpomman vastustajan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Veikataan Atléticolle yhden maalin voittoa.

Pääseekö Sevilla Eurooppa-liigaan?

Pelattavaa on myös Sevillan ja Juventuksen välisessä ottelussa. D-lohkossa Juventus ja Manchester City ovat jo varmistaneet paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Sevillan tähtäimessä on nyt kolmospaikka, joka oikeuttaisi Eurooppa-liigan jatkopeleihin. Sekään ei ole enää joukkueen omissa käsissä, sillä Sevilla on ennen illan otteluita lohkojumbona. Kaksi pistettä edellä on Borussia Mönchengladbach, joka pelaa vieraissa Cityä vastaan. Jotta Sevilla yltäisi kolmanneksi, sen olisi voitettava Juventus eikä Gladbach saisi voittaa Cityä.

Kuvio kuulostaa Sevillan kannalta vaikealta ja sitä se onkin. Osa lukijoista ehkä muistaa Juventuksen ja Sevillan kauden ensimmäisen kohtaamisen. Torinossa pelatussa kamppailussa viime kauden Mestarien liiga -finalisti oli täysin ylivoimainen, ja Sevilla yritti lähinnä roikkua mukana.

Sevillan tilannetta hankaloittaa entisestään loukkaantumistilanne. Maalivahti Beto ja topparit Daniel Carrico, Nicolás Pareja sekä Marco Andreolli ovat varmuudella sivussa. Lisäksi Benoît Trémoulinasin (vasen laitapakki) ja Éver Banegan (hyökkäävä keskikenttäpelaaja) pelaaminen on epävarmaa. Ilman poissaoloja ei tosin selviä Juvekaan. Sami Khedira, Roberto Pereyra, Mario Mandzukic, Martín Cáceres, Patrice Evra ja Mario Lemina ovat kaikki sairastuvalla. Lisäksi Hernanes sovittaa pelikieltoa.

Arvio: Sevillan pelaamista on tällä kaudella ollut hyvin vaikeaa ennustaa. Joukkue on ollut surkea sellaisissa otteluissa, joiden olisi pitänyt olla helpohkoja. Toisaalta Unai Emery ryhmä on kaatanut kotonaan Barcelonan, Real Madridin ja Valencian. Veikataan tästä pelistä tasapeliä.

Itseluottamuksen kohottaja

Malmön kohtaaminen on Real Madridille jossain määrin rasite. Los Blancos on jo varmistanut lohkovoittonsa, joten sillä ei ole ottelussa panosta. Paine tulee lähinnä kotiyleisön taholta. Realilla ei ole varaa hävitä ottelua, vaikka tappio ei Mestarien liigan voittomahdollisuuksiin mitenkään vaikuttaisi. Peliin tuonee intensiteettiä myös Malmö, joka yhä taistelee Eurooppa-liigan pudotuspeleihin johtavasta lohkon kolmospaikasta.

Illan ottelu on Realin pelaajille tilaisuus kohentaa viimeaikaisissa sähläyksissä mahdollisesti heikentynyttä itseluottamusta. Samaan aikaan peli tarjoaa päävalmentaja Rafael Benítezille mahdollisuuden lepuuttaa rasitettuja pelaajia ja toisaalta antaa peliaikaa sitä vähemmän saaneille. Gareth Bale, Luka Modric ja Keylor Navas jätettiin huilin takia kokoonpanon ulkopuolelle. Kolmikon lisäksi Realilta puuttuvat loukkaantuneet Sergio Ramos, Raphaël Varane ja Daniel Carvajal. Marcelo on loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanossa, mutta hänen pelaamisensa ei ole varmaa. Malmöltä ovat sivussa Zlatan Azinovic, Guillermo Molins, Rasmus Bengtsson (pelikielto), Markus Rosenberg (pelikielto) sekä mahdollisesti Johan Wiland.

Arvio: Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Real vei maalipaikat 21-5 ja maalit 2-0. Jotain samankaltaista on todennäköisesti luvassa tänäänkin.

Mestarien liiga tiistaina

Benfica-Atlético Madrid klo 21.45
Galatasaray-Astana klo 21.45
Manchester City-Borussia Mönchengladbach klo 21.45
PSG-Shakhtar Donetsk klo 21.45
PSV-TsSKA Moskova klo 21.45
Real Madrid-Malmö klo 21.45
Sevilla-Juventus klo 21.45
Wolfsburg-Manchester United klo 21.45