Uutisoimme aiemmin tänään, että Espanjan jalkapalloliitto RFEF on nimennyt tuomariston lauantaina pelattavaan El Clásicoon. Alkuperäisen tiedon mukaan David Fernández Borbalán piti toimia erotuomarina. Jorge Canelo Prieton ja Raúl Cabañero oli puolestaan määrä avustaa.

Tuoreen tiedon mukaan otteluiden tuomaristoista vastaava tekninen komitea on päättänyt vaihtaa Canelo Prieton Diego Barbero Sevillaan. Syytä vaihdokselle ei ole kerrottu. Vaihto herättää kysymyksen tuomariskandaalista, joka on varjostanut tämänkertaista Clásicoa. Noin kuukausi sitten nimettömänä pysyttelevä avustava tuomari väitti, että häntä oli kehotettu suosimaan Real Madridia tulevassa Clásicossa, mikäli hänet valittaisiin ottelun tuomaristoon (uutinen).

Asianajaja Jacinto Vicente Hernández nosti tuolloin syytteen nimettömänä pysyvän tuomarin puolesta. Mundo Deportivon mukaan korruptionvastainen viranomainen avasi eilen virallisen tutkinnan asiaan liittyen.

Lisäys 19.11. klo 8.33: Madridilaislehti AS:n mukaan linjatuomarivaihdos johtuu siitä, että Canelo Prieto kärsii akillesjännevammasta.