Espanjan vanhinta seuraa yritetään pelastaa – marssi keräsi tuhansia ihmisiä

Espanjan vanhin jalkapalloseura ei suinkaan ole Real Madrid tai Barcelona. Se ei myöskään ole baskien ylpeys Athletic Bilbao. Vanhin espanjalainen seura on Recreativo Huelva. Vuonna 1889 perustettu seura on vaarassa hävitä kartalta.

Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla tällä hetkellä pelaava Recreativo on kerännyt itselleen velkaa 14,5 miljoonan euron verran. Velkaisuusaste ja vero-ongelmat ovat johtaneet siihen, että Espanjan viranomaiset ovat pitäneet seuran taloussaarrossa 18 kuukauden ajan.

Recreativon kannattajat rakastavat yhä seuraansa, mutta nykyisistä omistajista pitäisi päästä eroon. Seuran omistaa Uruguaysta kotoisin oleva yhtiö Gildoy España, ja seuran puheenjohtajana toimii yhtiön edustaja Pablo Comas.

Recreativon tueksi ja seuran hallitusta vastaan järjestettiin torstaina 7 000 ihmistä kerännyt Huelva por su Recre (Huelva Recrensä puolesta) -marssi, jonka avulla pyrittiin saamaan kannattajien ääni kuuluviin. Madridilaislehti AS:n mukaan marssille osallistui entisiä pelaajia, muusikoita, paikallispoliitikkoja ja jopa kaupungin pormestari Gabriel Cruz. Tietoisuutta marssista levitti kiitettävästi myös muun muassa Arsenalin Santi Cazorla.

– Tavoitteemme on kasvattaa koko Espanjassa tietoutta Recreativon riskeistä. Puhumme espanjalaisen jalkapallon ”kirkkoherrasta”, Huelvan perinnöstä ja koko maan jalkapallosta, protestin järjestänyt Olga Garrido sanoi Football España -sivuston mukaan.

– Marssi osoittaa, että Huelva rakastaa Recreään, että Huelva taistelee Recren puolesta ja ettei se anna Recren kuolla.

Marssin jälkeen Recreativo julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se kiitti seuran kannattajia tuesta. Tiedotteessa vakuuteltiin, että seuran hallitus tekee kaikkensa ja ettei seura ole katoamassa mihinkään.

Recreativo on yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen 10:ntenä Segunda B:n neloslohkossa. Joukkue on kerännyt 12 pistettä eli viisi vähemmän kuin lohkoa johtavat Real Murcia ja UCAM Murcia.