Atlético Madrid ei antanut armoa, kun espanjalaisseuran vieraaksi saapui Astana. Atlétin tulivoima oli Mestarien liigan ensikertalaisille liikaa ja isännät nollasivat vastustajansa murskaavin 4-0-lukemin. Voitto oli espanjalaisseuralle lohkovaiheen toinen.

Atlético otti pallonhallinnan odotetusti haltuunsa jo alkuminuuteilla. Ensimmäisen paikka avausmaaliin siunaantui neljännellä minuutilla Jackson Martínezin päästyä laukomaan rangaistusalueen tuntumasta. Veto ylärimaa hipoen yli maalin, ja johto-osuma jäi syntymättä. Hetkeä myöhemmin Diego Godin puski uhkaavasti kulmapotkusta kohti Astanan maalia, mutta Nenad Eric oli hereillä.

Eric joutui venymään uudelleen huipputorjuntaan 22. minuutilla kazakstanilaisvahdin pysäytettyä Antoine Griezmannin vastapallosta ammutun yrityksen. Minuuttia myöhemmin mies joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Yannick Ferreira Carrascon syöttö löysi keskeltä Saul Niguezin, joka sijoitti kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Atléti oli lähellä kasvattaa etumatkaansa jo 27. minuutilla. Griezmannin laukaus kävi maalissa, mutta osuma hylättiin isäntien harmiksi paitsiona.

Seuraavasta hyökkäyksestä johto kuitenkin kasvoi Saulin laukauksen kimmottua Astanan puolustajien kautta Martinezille. Kolumbialainen otti muutaman askeleen taakse ja laukoi tarkasti oikeaan alanurkkaan.

Atléticon painostus jatkui avausjakson edetessä. Tilaisuus kolmanteen maaliin tuli vielä viisi minuuttia ennen taukoa. Martínez puski keskityksestä hakien oikeaa nurkkaa. Eric venyi eteen jättäen hyökkääjän nuolemaan näppejään.

Atléticon painostus jatkui toisella jaksolla. 51. minuutilla oli Saulin vuoro kokeilla onneaan 22. minuutilla. laukaus reilusti vasemmalta ohi ja tilanne säilyi tasatilanteessa. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Atléti loi seuraavan vaaratilanteen. Ferreira pujotteli vieraiden puolustuksen läpi keskustaan, mutta laukoi päin Ericiä.

63. minuutin täytyttyä Astanan alakerta kuitenkin murrettiin ja oli isäntien kolmannen maalin aika. Eric oli ulkona maaliltaan, minkä seurauksena Oliver Torresilla oli helppo työ nostaa peliväline miehen yli verkon perukoille.

Astana oli lähellä kaventaa seuraavasta hyökkäyksestään. Foxi Kethevoema laukoi kuitenkin suoraan päin Jan Oblakia.

Atlético onnistui kaunistelemaan vielä viimeisillä minuuteilla Astanan epäonnisen sattuman kautta loppunumeroita. Denis Dedechko kruunasi vieraiden painajaismaisen illan sähläämällä pallon omaan maaliin.

Lohkon toisessa ottelussa Galatasaray kaatoi kotonaan Benfican lukemin 2-1. Portugalilaisseuran hävittyä oman ottelunsa Atléti nousi paremmalla maalierolla kärkipaikalle. Galatasaray on kaksikkoa kaksi pistettä perässä. Jumbosijalla jatkaa Astana.

Mestarien liiga keskiviikkona

Atlético Madrid-Astana 4-0 (2-0)
1-0 Saúl Ñíguez (23.)
2-0 Jackson Martínez (29.)
3-0 Óliver Torres (63.)
4-0 Denys Dedetshko om. (89.)

TsSKA Moskova-Manchester United 1-1 (1-0)
Epäonnistunut rp., Roman Eremenko, TsSKA Moskova (15.)
1-0 Seydou Doumbia (15.)
1-1 Anthony Martial (65.)

Galatasaray-Benfica 2-1 (2-1)
0-1 Nicolás Gaitán (2.)
1-1 Selcuk Inan rp. (19.)
2-1 Lukas Podolski (33.)

Juventus-Borussia Mönchengladbach 0-0

Malmö-Shakhtar Donetsk 1-0 (1-0)
1-0 Markus Rosenberg (17.)

Manchester City-Sevilla 2-1 (1-1)
0-1 Evgen Konoplyanka (30.)
1-1 Adil Rami om. (36.)
2-1 Kevin De Bruyne (90+1.)

PSG-Real Madrid 0-0

Wolfsburg-PSV Eindhoven 2-0 (0-0)
1-0 Bas Dost (46.)
2-0 Max Kruse (57.)