Mestarien liiga jatkuu tänään kahdeksan ottelun voimin. La Liga -joukkueista pelivuorossa ovat Real Madrid, Atlético Madrid ja Sevilla.

Tekeekö Cristiano Ronaldo historiaa?

Real Madrid kohtaa toisen kierroksen ottelussaan ruotsalaisen Malmön. Kaikille lienee selvää, että Real on ottelussa suuri ennakkosuosikki. Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat Malmön voitosta kerrointa 11,5-13, kun taas Realin voitosta saa rahat takaisin 1,22-1,25-kertaisina.

Realin suurin huoli liittyy loukkaantumisiin. Sairastuvalla ovat puolustajista Danilo, Sergio Ramos ja Pepe, sekä ylempänä pelaavista Gareth Bale ja James Rodríguez. Näin ollen toppariparin muodostanevat Raphaël Varane ja Nacho Fernández. On mielenkiintoista nähdä, ketkä kaksi pelaajaa Rafael Benítez nostaa avaukseen Balen ja Jamesin tilalle. Saako esimerkiksi Denis Tsheryshev peliaikaa?

Joukkueiden välinen materiaaliero on valtava. Real dominoinee ottelua alusta alkaen. Kyse on lähinnä siitä, osuuko Los Blancos tällä kertaa maaliin. Viime viikonloppuna Málagaa vastaan Real takoi 31 laukausta, mutta yksikään ei uponnut. Uppoaako nyt? Suurin jännitys lienee siinä, nouseeko Cristiano Ronaldo Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijäksi. Ykköspaikkaa pitävän Raúl Gonzálezin ennätykseen on matkaa kaksi maalia. Vaikkei Raúlin ennätys menisi rikki, toisen virstanpylvään Ronaldo voi tänään saavuttaa. Portugalilainen on vain yhden osuman päässä uransa 500. maalista.

Arvio: Real hakee Ruotsista helpon 4-0-voiton.

Sevilla kierroksen huippukamppailussa

Ennakkoon kenties koko toisen ottelukierroksen mielenkiintoisin peli. Molemmat joukkueet ovat kontanneet kotimaisissa sarjoissaan. Juventus on Serie A:ssa 15:ntenä ja Sevilla La Ligassa 16:ntena. Sevilla otti viime viikonloppuna henkisesti tärkeän voiton, kun taas Juventus hävisi ison pelin Napolille.

Vaikka sekä Juventus että Sevilla ovat aloittaneet sarjakautensa heikosti, Euroopassa kulkee. Mestarien liigan avauskierroksella Juve haki voiton Manchester Cityn vieraana, ja Sevilla kaatoi kotonaan Borussia Mönchengladbachin. Voitto tämän illan ottelusta olisi kummallekin joukkueelle erittäin arvokas.

Juventuksella on jonkin verran loukkaantumishuolia. Mario Mandzukic, Claudio Marchisio, Martín Cáceres ja Stephan Lichtsteiner ovat sivussa. Sevillan pelaajatilanne on vielä huonompi. Maalivahti Beton lisäksi puolustuspäästä puuttuvat Nicolás Pareja, Daniel Carrico, Adil Rami ja Sergio Escudero. Keskikenttäpelaajista ja hyökkääjistä sairastuvalla ovat Gaël Kakuta, Éver Banega, Fernando Llorente ja Vitolo. Llorente ei siis pääse kurittamaan vanhaa seuraansa.

Pelitavallisesti kannattaa seurata, millaisella suunnitelmalla Unai Emery tuo Sevillan otteluun. Luovuttaako joukkue pallonhallinnan suosiolla Juvelle? Banega on sivussa, joten Sevillan keskikentän kolmion muodostanee kolme melko puolustavaa pelaajaa. Johtaako se yhä vahvemmin siihen, että Sevilla hyökkää laidoilta? Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella käyttäneet paljon keskityksiä. Kumpi pelaa keskitykset laadukkaammin?

Arvio: Juventus voittaa ottelun maalein 2-1.

Kuka paikkaa Koken jättämän aukon?

Kolmannessa La Liga -joukkueen pelissä Atlético Madrid saa vieraita Portugalista. Avauskierroksen jälkeen Atleti ja Benfica etenevät C-lohkossa rinta rinnan, sillä Atlético voitti Galatasarayn 2-0 ja Benfica kaatoi Astanan samoin lukemin.

Benficalla ei ole lainkaan loukkaantumishuolia. Atletiltakin puuttuu vain yksi pelaaja, tosin Koken poissaolo näkyy merkittävällä tavalla joukkueen pelinrakentelussa.

On mielenkiintoista nähdä, tukeutuuko Diego Simeone tuttuun 4-4-2-ryhmitykseen, vai vetääkö hän hihastaan 4-3-3-muodostelman. Joka tapauksessa Gabi ja Tiago pelannevat keskikentän pohjalla. Myös Antoine Griezmann löytynee avauksesta, mutta pelipaikka on pienoinen kysymysmerkki. Koken tilalla vasemmalla laidalla saattaa pelata Saúl Ñíguez, jolloin keskikentän katiskaosasto olisi melko rautaista luokkaa. Yannick Ferreira-Carrascon, Griezmannin tai Ángel Correan peluuttaminen toisena laiturina olisi merkki selvästi hyökkäävämmästä pelisuunnitelmasta.

Jos Ronaldo hakee Realin paidassa historiallisia maaleja, samaa voi sanoa Atléticon Fernando Torresista. El Niño on tehnyt urallaan 99 maalia Atletin paidassa. Meneekö 100 rikki tänään?

Arvio: Atlético Madrid kaapii 2-0-voiton.

Mestarien liiga keskiviikkona

Astana-Galatasaray klo 19
Atlético Madrid-Benfica klo 21.45
TsSKA Moskova-PSV Eindhoven klo 21.45
Juventus-Sevilla klo 21.45
Malmö-Real Madrid klo 21.45
Manchester United-Wolfsburg klo 21.45
Borussia Mönchengladbach-Manchester City klo 21.45
Shakhtar Donetsk-PSG klo 21.45