Barcelonan Mestarien liiga -ottelu Bayer Leverkusenia vastaan näytti vääjäämättömältä tappiolta. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue onnistui kuitenkin iskemään kaksi pikamaalia. Katalaanien kannalta vaikea ottelu kääntyi arvokkaaksi 2-1-voitoksi.

Ensimmäisen ottelun ilman loukkaantunutta Lionel Messiä pelannut Barca oli pulassa Leverkusenin korkean prässitason kanssa. Barcelona ei saanut kunnolla peliä hallintaansa eikä se onnistunut rakentamaan kovin montaa vaarallista maalipaikkaa. Toisella jaksolla Leverkusenin koneesta loppui bensa, mikä osaltaan mahdollisti Barcelonan nousun takaa ohi. Kotijoukkueen sankareiksi nousivat vaihtopelaajat Sergi Roberto ja Munir El Haddadi sekä avauksessa pelannut Luis Suárez.

Ikävä uutinen kotijoukkueen kannalta oli se, että sairastupa täyttyi jälleen yhdellä pelaajalla. Andrés Iniesta loukkasi ilmeisesti takareitensä eikä pystynyt pelaamaan ottelua loppuun.

Vauhdikas alku otteluun

Leverkusen oli heti ottelun alussa lähellä avausmaalia. Oikeasta laidasta pelattiin pallo maalin eteen Javier Hernándezille, jonka jatko ei aivan sujahtanut etukulmasta sisään.

Viiden minuutin kohdalla oli Barcelonan vuoro tulla. Suárez levitti pelivälineen vasemmalle kaistalle Neymarille, joka jatkoi maalin eteen Ivan Rakiticille. Kroaatti pääsi puskemaan vapaasti, mutta pusku suuntautui liiaksi päin maalivahti Bernd Lenoa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Messin tilalla oikeana laitahyökkääjänä pelannut Sandro Ramírez pelasi seinän Suárezin kanssa ja pääsi erinomaiseen vetopaikkaan. Leno onnistui torjumaan yhdellä kädellä.

Vajaan 20 minuutin kohdalla Leverkusen pääsi 5v3-vastahyökkäykseen Gerard Piquén harhasyötön jälkeen. Tilanne näytti jo kuivuvan kasaan, mutta Kevin Kampl sai vielä rangaistusalueen rajan tuntumasta kohtuullisen hyvän laukauksen aikaan. Kuti kuitenkin painui takatolpasta ohi.

Leverkusen johtoon erikoistilanteesta

22. minuutilla Leverkusen siirtyi johtoon. Hakan Calhanoglu tarjoili kulmapotkun etualueelle. Jérémy Mathieu hävisi pääpallon Kyriakos Papadopoulosille eikä Marc-André ter Stegen ehtinyt ajoissa nyrkkeilemään. Leverkusen-puolustajan pusku painui etukulmasta sisään. Välittömästi osuman jälkeen ter Stegen antoi näkyvästi palautetta etualuetta vartioineelle Suárezille.

Vieraiden 2-0-johto ei ollut kovin kaukana. 36. minuutilla Karim Bellarabi haastoi onnistuneesti ohi Piquén. Laukaus lähti läheltä maalia mutta melko pienestä kulmasta. Bellarabi valitsi voiman ennen tarkkuutta, ja ter Stegen torjui päin tulleen kudin.

Barcelonan onnekas tolppa

Pari minuuttia myöhemmin Barcelonan maali oli puolestaan erittäin lähellä. Neymarin vasemman jalan laukaus olisi mennyt selvästi ohi ilman kimmoketta. Kuti muutti puolustajasta suuntaa ja lirui tolppaan. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Sandro, jonka laukauksen eteen saksalaisryhmän puolustus ehti viime hetkellä liukua. Tauolle lähdettiin Leverkusenin 1-0-johdossa.

Heti toisen jakson alkuun vierasjoukkue loi erinomaisen maalipaikan. Oikealta kaistalta pelattiin syöttö pilkun tuntumassa täysin vapaana olleelle Hernándezille, joka tälläsi taivaan tuuliin.

Hetkeä myöhemmin Sandrolle pedattiin paikka toisessa päädyssä. Laukaus painui reilusti takatolpan ohi.

56 minuutin kohdalla kotijoukkue loi hyvän hitaan hyökkäyksen. Iniesta leikkasi pallollisena rangaistusalueen vasemmasta laidasta oikealle. Barca-kapteeni jätti pallon Ivan Rakiticille, joka laukoi saman tien. Peliväline kimposi Leverkusen-pelaajasta Neymarille, jonka kääntölaukaus sujahti etukulmasta ohi.

Iniestan loukkaantuminen

Tunnin kohdalla pilvet Camp Noun yllä alkoivat olla jo todella tummia. Iniesta piteli takareittään eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Hänen tilalleen Luis Enrique vaihtoi juuri loukkaantumisesta toipuneen Jordi Alban.

Barcelona haki tasoitusta, mutta Leverkusen pelasi hyvin eikä päästänyt Barcaa kovin montaa kertaa hätyyttelemään Lenon maalia. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Suárezin laukaus olisi voinut olla hyvä, mutta puolustus onnistui blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Kulman jälkitilanteessa Piqué pääsi puskemaan Rakiticin syötöstä – suoraan päin Lenoa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Roberto jatkoi keskityspallon Neymarille. Brasilialainen ehti latailla, mutta veti pallosta hudin.

Barcelona rinnalle ja ohi

Lopulta Barcelona nousi tasoihin. Katalaanien alkukauden kenties positiivisin yllätys Roberto käynnisti hyökkäyksen syöttämällä keskikaistalta boksin vasempaan laitaan Alballe. Vasen pakki keskitti matalan Suárezille, jonka laukausta Leno ei onnistunut liimaamaan. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Roberto, joka tuikkasi uransa toisen Mestarien liiga -osuman. Roberto ehti olla kentällä vain kahdeksan minuuttia ennen maalia.

Vain pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Barca käänsi pelin päälaelleen. Niin ikään vaihdossa ottelun aloittanut Munir murtautui oikealta kaistalta sisään ja syötti Suárezille. Uruguaylainen tälläsi suoraan syötöstä pallon yläkulmaan.

2-1-maalin jälkeen Leverkusenin oli pakko nostaa riskitasoaan. Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Suárez ja Neymar pelasivat maalipaikan Munirille, jonka vasemman jalan laukaus epäonnistui täysin. Ei onnistunut Munir, muttei onnistunut Leverkusenkaan. Pilli soi ja pisteet jäivät Barcelonaan.

Voitto oli Barcalle erittäin arvokas, sillä kolmen pisteen myötä se nousi E-lohkon kärkipaikalle. Lohkon toisessa ottelussa BATE Borisov kaatoi yllättäen Roman. Kahden ottelun jälkeen Barcelonalla on neljä pistettä, Leverkusenilla ja BATElla kolme ja Romalla yksi. Kolmannella kierroksella Barcelona matkaa BATEn vieraaksi.

Mestarien liiga tiistaina

Arsenal-Olympiakos 2-3 (1-2)
0-1 Felipe Pardo (33.)
1-1 Theo Walcott (36.)
1-2 Konstantinos Fortounis (40.)
2-2 Alexis Sánchez (65.)
2-3 Alfred Finnbogason (66.)

Barcelona-Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)
0-1 Kyriakos Papadopoulos (22.)
1-1 Sergi Roberto (80.)
2-1 Luis Suárez (82.)

BATE Borisov-Roma 3-2 (3-0)
1-0 Igor Stasevic (8.)
2-0 Nemanja Nikolic (12.)
3-0 Maksim Volodko (30.)
3-1 Gervinho (66.)
3-2 Vassilios Torosidis (82.)

Bayern München-Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)
1-0 Douglas Costa (13.)
2-0 Robert Lewandowski (21.)
3-0 Mario Götze (25.)
4-0 Robert Lewandowski (28.)
5-0 Robert Lewandowski (55.)

Porto-Chelsea 2-1 (1-1)
1-0 Andre (39.)
1-1 Willian (45+2.)
2-1 Maicon (52.)

Lyon-Valencia 0-1 (0-1)
0-1 Sofiane Feghouli (42.)

Maccabi Tel Aviv-Dynamo Kiova 0-2 (0-1)
0-1 Andriy Yarmolenko (4.)
0-2 Júnior Moraes (50.)

Zenit-Gent 2-1 (1-0)
1-0 Artem Dzyuba (35.)
1-1 Matton (56.)
2-1 Oleg Shatov (67.)