Barcelona ei kyennyt kaatamaan italialaista bussia Rooman illassa. Roman ja Barcan välinen Mestarien liiga -ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Ottelu muistetaan etenkin kahdesta asiasta. Ensinnäkin, Roman puolustaja Alessandro Florenzi tälläsi pallon puolesta kentästä maaliin. Voidaan jo nyt sanoa, että osuma tulee olemaan yksi tämän kauden komeimmista.

Toinen, ikävämpi, tapahtuma oli Rafinhan loukkaantuminen. Vaihdossa ottelun aloittanut keskikenttäpelaaja joutui jättämään kentän paarien kyydissä.

Barcelona otti nopeasti pallonhallinnan itselleen. Ensimmäinen tilanne nähtiin neljän minuutin pelin kohdalla. Lionel Messille annettiin tilaa, Kirppu kuljetti muutaman askeleen sisään ja latasi painavan kudin. Laukaus painui hiukan yli maalin.

Roma puolusti tiiviisti ja pyrki pallonriistojen hetkillä lähtemään nopeasti ylöspäin. Ottelun avausjaksolla kotijoukkue pelasi hyökkäyksiä etenkin oikealla kaistalla pelanneen Mohamed Salahin kautta.

10 minuutin kohdalla oli Barcelonan vuoro yrittää maalintekoa. Pitkässä hyökkäyksessä sahattiin useita syöttöjä Roman rangaistusalueen tuntumassa. Lopulta pallo pelattiin Messille, jonka laukaus epäonnistui täysin.

Ottelun avausmaali nähtiin 21. minuutilla. Roma puolusti matalalta muodostelmalla 4-5-1. Siitä huolimatta kotijoukkueen Iago Falquélta unohtui linjan taakse juossut Ivan Rakitic, jolle avaukseen nostettu Jérémy Mathieu tarjosi pitkän syötön. Kroaatti otti muutaman askeleen kohti maalia ja keskitti kovan pallon takatolpalle. Niukasti paitsioaseman välttänyt Luis Suárez puski metristä pallon maaliin. Maalin syntymisen mahdollisti Messin erinomainen liike, jolla hän vei Lucas Dignen mukanaan. Se puolestaan mahdollisti Rakiticin vapautumisen.

Pari minuuttia myöhemmin Barcelona-leiri vaati palloa pisteelle. Pitkä syöttö pelattiin Suárezille, jonka jalkoihin Roma-maalivahti Wojciech Szczesny syöksyi. Tilanteessa oli kontakti, mutta se oli melko pieni. Joka tapauksessa erotuomari Björn Kuipers jätti rangaistuspotkun viheltämättä.

Puolen tunnin kohdalla Roma nousi tasoihin kerrassaan uskomattomalla maalilla. Oikea laitapuolustaja Florenzi kuljetti palloa aivan oikean sivurajan tuntumassa. Muutama metri puolen kentän jälkeen Florenzi vilkaisi kohti Barca-maalia ja lähetti laukauksen matkaan. Pallo leijaili yli Barca-vahti Marc-André ter Stegenin ja upposi tolpan kautta sisään.

Hieman ennen taukoa Roma oli kohtuullisen lähellä johto-osumaa. Radja Nainggolan laukoi terävästi, mutta ter Stegen venyi torjuntaan.

Tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa. Heti toisen jakson alussa Barca loi pari melko hyvää maalipaikkaa. Ensin Neymar syötti Messille, jonka laukaus suuntautui liiaksi Szczesnyä kohti. Lähes heti perään Jordi Alba käänsi pitkän syötön akrobaattisesti suoraan ilmasta maalin eteen Suárezille. Uruguaylainen yritti jatkaa takavasaralla palloa maaliin, mutta ohjaus ei kunnolla jalasta irronnut.

Samassa rytäkässä Szczesny satutti ilmeisesti kättään Suárezin nappulakenkiin. Puolalaismaalivahti ei pystynyt jatkamaan ottelua, joten hänen tilalleen vaihdettiin kokenut Morgan De Sanctis.

Ottelun tahti pysyi samanlaisena. Barcelona piti palloa ja Roma vetäytyi käytännössä koko miehistönsä voimin hyvin syvälle omalle alueelleen. 57. minuutilla Messi pyrki antamaan korkean pallon linjan selustaan juosseelle joukkuekaverilleen, mutta syöttö karkasi hiukan pitkäksi.

Pari minuuttia myöhemmin Luis Enrique teki ensimmäisen vaihtonsa. Rakitic pois ja Rafinha sisään. Heti kun Rafinha sai pallon ja lähti tempokuljetukseen, Nainggolan taklasi brasilialaista takaapäin. Rafinha nostettiin paareille ja vaihdettiin Javier Mascheranoon.

Viimeisen 20 minuutin aikana molemmissa päädyissä nähtiin muutamia tilanteita. Florenzi ja Falqué laukoivat hehtaaripyssyillä yli Barca-maalin. Roma-maali puolestaan varjeltui, kun ensin Kostas Manolas blokkasi Neymarin laukauksen ja hetkeä myöhemmin ylärima oli Messin kudin tiellä.

Vielä lisäajalla Barcelona oli onnistua. Messi nosti pallon linjan selustaan Alballe, joka ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan tarpeeksi terävää laukausta kohti maalia.

Pilli soi, ja 90 minuutin jälkeen päädyttiin tulokseen 1-1. Barcelonalle ja Romalle siis yksi piste kummallekin. Avauskierroksen jälkeen E-lohkoa johtaa Bayer Leverkusen, joka kaatoi omassa ottelussaan BATE Borisovin maalein 4-1.