Deportivo La Coruña on hankkinut vapailta markkinoilta Jonás Gutiérrezin. Siirron toteutuminen tosin vaatii vielä lääkärintarkastuksen läpi menemistä. Mikäli lääkärintarkastus sujuu normaalisti, Gutiérrez allekirjoittaa vuoden pituisen sopimuksen.

Gutiérrez muistetaan erityisesti ajastaan Newcastlessa, jossa hän pelasi kaudet 2008-15. Otteluiden lisäksi 32-vuotiaan laiturin uraa on värittänyt kivessyöpä, jota vastaan argentiinalainen taisteli kauden 2012-13 lopusta viime vuodenvaihteeseen.

Samaan aikaan kun Gutiérrez taisteli syöpää vastaan, Newcastle teki kaikkensa päästäkseen pelaajasta eroon. Loppuhuipennus nähtiin viime kauden päätöskierroksella. Gutiérrez iski West Hamia vastaan tehot 1+1 ja pelasti Newcastlen putoamiselta. Pian sen jälkeen sopimus purettiin. Suosittelemme lukemaan sisarsivustollamme Valioliiga.comissa julkaistun jutun Gutiérrezin taistelusta syöpää ja Newcastlea vastaan.

Osa La Ligan seuraajista saattaa muistaa Gutiérrezin myös Real Mallorcasta, jota hän edusti vuodet 2005-08. Otteluita kertyi kolmen kauden aikana 102. Tehoja argo iski viiden maalin ja kuuden maalisyötön edestä.

Toimittajan sana

Gutiérrezin pelituntuma on kysymysmerkki. Viime kaudet ovat jalkapalloilullisessa mielessä menneet melko lailla ohi – täysin ymmärrettävästi.

Deporissa vastuuta voi tulla, mutta suoraan avaukseen Gutiérrez ei välttämättä nouse. Hän taistellee vasemman laiturin pelipaikasta pari vuotta vanhemman Canin, sekä Faycal Fajrin ja Diogo Salomãon kanssa.